Стартът накултурната изява, която тази година е под надслов Традиция

...
Стартът накултурната изява, която тази година е под надслов Традиция
Коментари Харесай

Заместник областният управител Ани Арутюнян присъства на официалното откриване на традиционния събор „РУЖИНЦИ-2023“

Стартът накултурната изява, която тази година е под надпис „ Традиция и фолклор “, бе сложено с фолклорна стратегия на самодейците от НЧ „ Христо Ботев-1898 “ в общината, с присъединяване на Белополската духова музика.

Заместник регионалният шеф Ани Арутюнян приветства самодейността, която за 7-ма година разпространява българския фолклор, обичай и просвета. „ Уважаеми самодейци, през днешния ден вие сте измежду най-ревностните пазители на богатото фолклорно завещание, на прелестните български национални обичаи. Убедена съм, че ще продължавате да съхранявате неговата хубост за бъдещите генерации “, сподели в словото си Арутюнян и пожела на жителите на Ружинци още доста приятни мотиви за тостове и сладки триумфи.



В програмата на събора „ РУЖИНЦИ-2023 “, който продължава до 10 септември, присъединяване ще вземат духови оркестри от с. Бело поле и гр. Вършец. За празника в общината ще гостуват и кукери от пернишкото село Люлин, а за положителното въодушевление на присъстващите са планувани концертни осъществявания.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР