Стартът на традиционните фолклорни прегледи на художествената самодейност Добруджа, обич

...
Стартът на традиционните фолклорни прегледи на художествената самодейност Добруджа, обич
Коментари Харесай

На 27 май започват фолклорните регионални прегледи в община Добричка

Стартът на обичайните фолклорни прегледи на художествената самоинициатива „ Добруджа, любов моя! “, които се организират годишно в община Добричка, ще бъде даден в 12.00 ч. на 27 май в село Козлодуйци.

Регионалните прегледи на художествената самоинициатива са самобитни фолклорни празници, които предшестват фолклорния събор " Песни и танци от слънчева Добруджа " край село Дебрене. Те ще се проведат в четири читалища и ще дадат опция на живеещите в селата да бъдат първите фенове на надарените артисти и танцьори, които ще показват община Добричка на събора " Песни и танци от слънчева Добруджа " на 24 юни.

12.00 е началният час на Първия фолклорен районен обзор, който ще даде опция за показване на самодейците от осем читалища в община Добричка. На сцената на Народно читалище „ Христо Ботев – 1941 “ ще излязат фолклорни реализатори от селата Козлодуйци, Смолница, Лясково, Камен, Златия, Котленци, Славеево и Ловчанци. На откриването на събитието ще участва и кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Читалищата в Дончево, Карапелит и Паскалево ще бъдат домакини на фолклорните празници на 4, 10 и 17 юни. Участниците в районните прегледи ще имат опцията да се изявят и на четирите естради в местността Славната скала край Дебрене на 24 юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР