Стартът на сезона вече е факт, с рязкото покачване на

...
Стартът на сезона вече е факт, с рязкото покачване на
Коментари Харесай

На басейн в жегите - какви са взетите мерки?

Стартът на сезона към този момент е реалност, с внезапното повишаване на температурите басейните са един от най-предпочитаните разновидности за разхлаждане, а и за къса отмора. Но няма по какъв начин да не се замислим какви са наложените Ковид ограничения, а и по какъв начин се почистват басейните.

В комплекс " Възраждане " се съблюдават всички ограничения, наложени от СРЗИ. Когато има разкриване на басейни за сезон или за година, първо се вършат тридневни проби, в които се изследва микробиология и химичните индикатори, а откакто се потвърди, че всички басейни са в норма, се издава наставление, в което се разказват ограниченията и се позволява използването на басейните.

" Мерките включват както в самите басейни водата да се управлява химичният индикатор остатъчен хлор да бъде сред 0,4 и 0,5 мг на литър, до извън пропускателния режим. Ние сме обезпечили автоматизирана станция, която да мери температурата на всеки един клиент, да демонстрира, когато някой има висока температура - ние не го позволяваме, имаме и автоматизиран диспенсър за дезинфектант, позволен от Министерство на здравеопазването за всеки един клиент, наложително е носенето на защитна маска на лицето за всеки, който е в закрито помещение. Вътрешно сме създали организация за разчистване и стерилизация на пространствата на всеки час ", описа в " Денят стартира " шефът на комплекса Андрей Калмаков.

Направен е инструктаж и на личния състав да следва съблюдават ли се ограниченията. Те са с обезпечени персонални защитни средства и имат инсталирани загради от плексиглас на рецепцията.

На външната част се съблюдават условията на СРЗИ да има разстояние от 5 метра сред чадърите. Работи се на понижен капациетет от 50%. В аквапарка се позволяват до 300 души.

Аквапаркът е открит на 11 юни и макар не положителните метеорологични условия имало огромен интерес. Откакто е отворен, е посетен от близо 4300 души.

Как да разпознаем дали водата е чиста? Първото, което се вижда, е това дали е бистра, транспарантна. Прави се регулярен надзор на водата от акредитирана лаборатория, която изследва наложителните индикатори и следи да се държат в норма. Това де прави най-много един път на две седмици - изясни Калмаков. Той предложи хората да съблюдават ограниченията, да се любуват на хубавото време и на атракционите, само че в никакъв случай да не не помнят за своето здраве и за това на близките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР