Стартът на поредната кампания за записване за срочна служба в

...
Стартът на поредната кампания за записване за срочна служба в
Коментари Харесай

Обявени са 250 вакантни длйжности за срочна военна служба в доброволния резерв

Стартът на следващата акция за записване за срочна работа в доброволния запас разискаха регионалният шеф Данаил Ковачев и началникът на Военно окръжие I степен – Русе полковник Васил Петров. Длъжностите са оповестени със заповед на министъра на защитата Тодор Тагарев, като те са общо 250. За тях могат да аплайват единствено български жители. Подаването на документи е до края на април тази година, а самата работа ще стартира от 10 септември. Минимално условие за обучение е главно, а оптималната възраст – 40 години. Национален боен университет „ Васил Левски “ ще организира образованието в региона на Велико Търново на 90 младши експерти и във факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ в Шумен на други 60 младши експерти по артилерия и Противовъздушна отбрана. В Плевен във военно формирование 22160 ще се приготвят 100 младши реализатори.

За времето на срочната работа резервистът получава главно месечно заплащане в сходство със заеманата служба и присвоено звание. Завършилите срочна работа могат да аплайват без конкурс за вакантни длъжности за бойци във военни формирования от Българската войска и включване в доброволния запас. Те употребяват преимущество при кандидатстване за работа в държавната администрация, в т. ч. в органите и структурите в системата за отбрана на националната сигурност при реализирани равни крайни резултати от извършена процедура. Срочнослужещите, които не желаят да сключат контракт за военна работа, се вписват в запаса.

Финансовото обезпечаване на срочната работа в доброволния запас е за сметка на бюджета на Министерството на защитата. Срочната работа в доброволния запас се извършва в период от 6 месеца. Тя включва поредно прекосяване на следните стадии: начална военна подготовка; специфична военна подготовка и осъществяване на задания в състава на военни формирования от въоръжените сили. След приключването на първия или на втория стадий договорът може да бъде преустановен по документално предложение на всяка една от страните.

Кандидатите подават писмени заявки посредством военните окръжия, като тези с непрекъснат адрес в област Русе могат да подават документи всеки работен ден от 08.30 до 16.30 часа във Военно окръжие I степен – Русе, намиращо се на ул. „ Княжеска ” № 8. Крайният период за кандидатстване е 30 април. Заявленията би трябвало да бъдат съпроводени и от всички изискуеми документи, упоменати в заповедта на министър Тагарев, която може да бъде прочетена на следния уеб адрес: https://www.comd.bg/bg/content/obyaveni-sa-250-dlzhnosti-za-priemane-na-blgarski-grazhdani-na-srochna-sluzhba-v.

Припомняме, че новият тип военна работа бе въведен с смяната на Закона за запаса на Въоръжените сили от Народното събрание на 16 декември 2020 година Аргументите за това бяха нуждата от окомплектоване на военните формирования в страната. Данните демонстрират, че половината от завършващите не престават като професионални бойци.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР