Стартът на Cyberpunk 2077 беше ужасен. За игра, която е

...
Стартът на Cyberpunk 2077 беше ужасен. За игра, която е
Коментари Харесай

Quantic Labs отговориха на обвиненията по отношение на Cyberpunk 2077

Стартът на Cyberpunk 2077 беше ужасяващ. За игра, която е чакана толкоз дълго и разработвана в продължение на години, проблемите бяха прекомерно доста, с цел да бъдат подценени. Състоянието, в което CD Projekt RED пуснаха играта докара до изваждането ѝ от PlayStation Store и магазина на Xbox, до заведени каузи против компанията, разочаровани геймъри и изгубена известност за CDPR.

Какви са аргументите, довели до фиаското със Cyberpunk, надали ще разберем сигурно, само че мисля, че поговорката за рибата и за това от къде идва миризмата, постоянно може да се употребява.

В началото на предходната година, CDPR с следващо публично изказване за положението, в което е играта. Една от аргументите, изтъкнати от изпълнителния шеф на компанията Марчин Ивински тогава звучеше, като набеждаване и „измиване на ръцете“. Става дума за това, че Ивински трансферира част от виновността на екипите по тестване. Изказването му се одобри недобре от Интернет и в това няма нищо учудващо. Когато години наред си давал обещания, които не си спазил, а след това си се опитал да скриеш проблемите, то не би трябвало да се чудиш за какво не ти имат вяра хората. А неяснотата към работата на QA екипите се заплете при започване на тази седмица.

Причината беше видео в YouTube на Upper Echelon Gaming, в което се разисква отчет на инсайдър, който разкрива, че може би в обясненията на Ивински има истина. В него се твърди, че CDPR са употребявали за тестването на качеството компания с името Quantic Labs, които са създали голям брой пропуски в договорните връзки сред двете компании. Като да вземем за пример това, че екипът на Quantic Labs е бил формиран в забележителна степен от неопитни QA тестъри на младши позиции, което влиза в несъгласие с това, което те са убеждавали CD Projekt. Причината за това се, твърди в отчета е, че Quantic Labs не разполагали с задоволително чиновници за план с мащаба на Cyberpunk 2077 и това наложило да наемат бързо работна мощ от някъде.

Освен това, те имали дневна квота за предадени бъгове, която била заложена от управлението на Quantic Labs. Този факт довел до това, че Quantic Labs изпращали ежедневно голям брой отчети на CDPR за маловажни и пренебрежими проблеми, а огромните оставали неразкрити. По този метод, разработчиците в полското студио били заети с оправянето на тези несъществени неточности и не получавали цялостна картина за същинската обстановка.

Ден след публикуването на видеото и разпространяването на информацията в Интернет, в общественото пространство се появиха Quantic Labs, които изпращат пояснение за разкритията във видеото UEG.

В писмото си до Forbes, изпълнителният шеф на Quantic Labs Стефан Сечареску изяснява, че изказванията за мащаба на компанията са погрешни. Quantic Labs, твърди той, разполага с над 400 души екип, три огромни офиса в Румъния и над 60 дейни киента. На собствен ред, Сечареску взема решение да трансферира топката към CDPR с едно значимо конкретизиране.

„Всички съглашения с нашите клиенти по принцип са конфиденциални, само че по начало, световните издатели работят с няколко изнесени QA компании и не разчитат единствено на една, в допълнение към личните си QA екипи“, той. От CD Projekt RED към този момент не са излезли с коментар по тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР