Стартъпът Synthesis AI от Сан Франциско, който е специализиран в

...
Стартъпът Synthesis AI от Сан Франциско, който е специализиран в
Коментари Харесай

Стартъп създава реалистични 3D модели на хора по текстови описания

Стартъпът Synthesis AI от Сан Франциско, който е профилиран в технологиите за синтетични данни, е създал нов метод за основаване на реалистични 3D цифрови хора въз основа на текстови описания. Компанията твърди, че е първата, която показва превръщането на текст в 3D човешки модел с такова високо равнище на качество и подробност.

Компанията съобщи, че нейната нова технология за превръщане на текст в 3D, показана в онлайн платформата Synthesis Labs, употребява генеративен изкуствен интелект и конвейери за образни резултати, с цел да основава цифрови хора с кинематографично качество и висока разграничителна дарба.

Технологията дава опция на потребителите да вкарват текстови описания на стремежи дигитален човек, като възраст, пол, етническа принадлежност, прическа и облекло, след което се основава 3D модел, който дава отговор на тези характерности. Потребителите могат също по този начин да редактират 3D модела, като трансформират текстовите подсказки или употребяват плъзгачи за контролиране на изражението на лицето и осветлението. Инструментът може да се употребява за разнообразни цели: игри, виртуална действителност, кино, интелигентни градове, виртуален монтаж, моделиране, автомобилни, индустриални и индустриални симулации.

Технологията за превръщане на текст в 3D е част от по-мащабната разработка на Synthesis AI на усъвършенствани приложения за изкуствен интелект, употребяващи съвършено позиционирани синтетични данни за машинно образование.

Услугата употребява като насочна точка софтуерен метод, основан на API, има банален потребителски интерфейс с подсказки и извежда 3D модел с висока резолюция. Потребителят не се нуждае от код или профилирани знания, което прави инструмента наличен за необятна публика. Патентованата библиотека на Synthesis AI съдържа над 100 000 към този момент генерирани цифрови хора, които се употребяват за по-нататъшно машинно образование.

Традиционните принадлежности за основаване на 3D модели са многостранни и комплицирани. За художниците в региона на игрите и образните резултати потреблението на модел на действителен човек постоянно е по-бързо и по-лесно, в сравнение с основаването на дигитален модел от нулата. Но основаването на висококачествени човешки модели е комплицирана задача, която изисква специфични фотограметрични съоръжения. Чрез тези технологии се снимат израженията на лицето и придвижванията на същински хора под разнообразни ъгли с следени настройки, с цел да се основат необработени 2D изображения. След това изображенията се комбинират деликатно благодарение на разнообразни ръчно основани и усъвършенствани принадлежности. Новата технология за превръщане на текст в 3D дава опция за основаване на висококачествени модели стотици пъти по-бързо и освен това, напълно на ниска цена.

Инструментите за превръщане на текст в 3D ще бъдат налични за определена група бета тестери считано от второто тримесечие на тази година. Компанията има вяра, че първите консуматори ще бъдат механически художници, работещи в развлекателната и медийната промишленост, както и продуктови мениджъри в индустриалния и индустриалния програмен продукт, които желаят да изпълнят 3D симулациите с представителни цифрови хора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР