Стартъпът Reload Motors, който е регистриран в Германия, и руската

...
Стартъпът Reload Motors, който е регистриран в Германия, и руската
Коментари Харесай

В Германия ще правят електромобил, разработен в Русия

Стартъпът Reload Motors, който е регистриран в Германия, и съветската компания Sollers Engineering оповестиха едно много забавно партньорство. Руската страна би трябвало да създаде електрически микробус и да предложи план за неговото произвеждане, след което Reload Motors ще построи цех в Германия и ще стартира производството на това електрическо транспортно средство, се споделя в взаимно изказване на сътрудниците.
Предполага се, че първата електрическа кола ще слезе от поточната линия след 3 - 4 години. Капацитетът на предприятието ще бъде 20 хиляди микробуса годишно
Самата кола е разказана по следния метод. По отношение на товароносимостта тя ще надмине аналозите с мотори с вътрешно горене с 10-20%, до момента в който минимум 15% е по-изгодна във връзка с оперативни разноски. Предвижда се на борда да се инсталират акумулатори с потенциал 50 и 90 киловатчаса, които ще бъдат задоволителни за 120 - 250 километра самостоятелен пробег. В бъдеще може да се появи и водороден хибриден тракт, увеличаващ пробега до 800 или повече километра.
Инвестициите в плана в началния стадий ще възлязат на 180 милиона евро, само че източникът на финансиране не е посочен в известието на сътрудниците
В момента в Reload Motors работят единствено 30 души. Честно казано, горните обстоятелства повдигат доста въпроси. Sollers Engineering е колектив от дизайнерски отдели на концерна Sollers, неотдавна самостоятелен в обособена конструкция. Sollers в Русия е прочут с Уляновския авто цех, Заволжския моторен цех, само че най-много с обектите за сглобяване на непознати коли в Йелабуга, Набережни Челни и Владивосток.

Вярно е, че доста от първичните планове на Sollers към този момент са закрити, само че сега най-успешният е производството на микробуси Ford Transit. Същият модел е представен като евентуален донор за шасито на фургона Reload. Стартъпът Reload Motors е основан в Германия от съветския бизнесмен Артем Каган. За него се оповестява, че в миналото е взел участие в продажбата на особено съоръжение на Mercedes в Русия, по-късно е бил съосновател на Московския клуб Tesla.

Оказва се, че този човек е обединил старания с хора, които нееднократно са признавали неспособността си да разработят и пуснат в произвеждане търговски преференциален сурогат на " безконечната буханка " на УАЗ. И тези сътрудници имат намерение да завладеят западните пазари с новаторски електрически микробус...

Искрено желаем триумф на Reload Motors и Sollers, само че почтено казано, не разбираме напълно по какъв начин те могат да основат по-привлекателен артикул от, да речем, електрическия Transit, който самият Ford прави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР