Стартъпът Hugging Face и ServiceNow направиха публично достъпен проекта StarCoder,

...
Стартъпът Hugging Face и ServiceNow направиха публично достъпен проекта StarCoder,
Коментари Харесай

Hugging Face и ServiceNow стартираха безплатния проект StarCoder – аналог на GitHub Copilot

Стартъпът Hugging Face и ServiceNow направиха обществено наличен плана StarCoder, аналог на Copilot в GitHub. Асистентът за програмиране работи просто съвършено и може да се употребява гратис.

Проектът е оповестен под лиценза OpenRAIL-M. Още в началната страница може да се види, че не се предлага потреблението на основания на мощен неестествен интелект StarCoder за генериране на злоумишлен код. Но и не се не разрешава.

Настоящата версия на StarCoder (huggingface.co/bigcode/starcoder) с 15 милиарда параметъра е подготвена да работи с над 80 езика за програмиране, в това число данни, текст и документи от другите складове с отворен код в GitHub. StarCoder е подготвен благодарение на набор от данни с отворен код, наименуван The Stack, който съдържа над 19 милиона деликатно подбрани складове с отворен лиценз и над 6 TB код на повече от 350 езика за програмиране.

Разработчиците на този забавен план обръщат внимание, че планът StarCoder е съчетаем с Visual Studio Code. И още, изкуственият разсъдък може да дава отговор на всевъзможни въпроси от сферата на програмирането и да извършва поръчките на потребителите като програмист от приблизително равнище., само че не и разработчик. Така да вземем за пример, може да му бъде подадена поръчка „ напиши ми кода на потребителския интерфейс на моето приложение “ или „ генерирай кода на уголемение за Chrome, което автоматизирано може да търси основни думи в уеб страниците “.

Hugging Face и ServiceNow предизвестяват разработчиците, че StarCoder може да даде неточни, непълни или объркващи данни, които би трябвало да бъдат тествани и прецизирани. Но StarCoder едвам в този момент стартира да се учи от практиката и вероятно има смисъл да се основават тясно профилирани в една съответна област изкуствени интелекти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР