Стартъп в “стелт” режим на име Rivos бе обвинен в

...
Коментари Харесай

Apple обвини стартъп, че й краде инженери и тайни


Стартъп в “стелт” режим на име Rivos бе упрекнат в съда, че краде инженери и търговски секрети от Apple (снимка: CC0 Public Domain)

Apple заведе дело против новостартираща компания в Маунтин Вю, Калифорния, наречена Rivos. За нея „ ябълката “ твърди, че е откраднала инженери на огромната компания, които от своя страна са изнесли секрети за дизайна на чиповете за iPhone.

„ Rivos продължава да прицелва в инженерите на Apple, като този месец има повече напускания “, се твърди в делото. Новостартиращата компания, която сега разказва себе си в уеб страницата си като компания в „ стелт “ режим, е наела повече от 40 някогашни чиновници на Apple през последната година, твърди ищецът.

„ Започвайки през юни 2021 година, Rivos стартира координирана акция за привличане на чиновници на Apple с достъп до информация, която съставлява комерсиална загадка на Apple, по отношение на дизайните (на чипове) на Apple “, гласи делото в Съединени американски щати. По-голямата част от служащите, които са напуснали Apple и са се включили към новостартиращата компания, инженери по проектирането на компютърни и телефонни чипове, съгласно желае.

Apple твърди, че криминалистичният разбор на устройствата, които чиновниците са върнали, преди да изоставен, демонстрира, че са „ взели “ информацията.

Под въпрос са компютърният чип M1 на Apple – планиран и пуснат в края на 2020 година, отбелязвайки откъсването на компанията от процесорните чипове на Intel – и чипът „ A15 “, употребен в най-новите iPhone. Apple е вложила милиарди долари за създаването на чиповете, се споделя в желае.

Rivos е учредена преди година за да създава чипове, с цел да конкурира Apple, се твърди още в желае. Информацията, открадната и изнесена от чиновници на Apple, наети от Rivos, включва „ част от най-чувствителната и скъпа информация на Apple “, която „ ще обезпечи доста, незаслужено преимущество на Rivos при създаването на усъвършенствани… чипове “, се твърди в желае.

Засега коментар от самата Rivos няма.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР