Стартъп компанията за батерии за електромобили Britishvolt обяви, че ще

...
Стартъп компанията за батерии за електромобили Britishvolt обяви, че ще
Коментари Харесай

Британски стартъп купува завод на Монбат в Германия -

Стартъп компанията за акумулатори за електрически автомобили Britishvolt разгласи, че ще купи немския разработчик и производител на батерийни кафези EAS от българската компания Монбат (MONB.BB) за 36 млн. евро (38,6 млн. долара), с цел да усили личното си произвеждане, заяви Ройтерс.

Сделката предстои на утвърждение от регулаторните органи, съобщи Britishvolt.

Базираната в Нордхаузен, Германия, EAS е " пионер в създаването и производството на широкоформатни литиево-йонни кафези, употребявайки новаторска и компактна технология за произвеждане на електроди ", която е най-подходяща за нейния личен високопроизводителен формат кафези за акумулатори с огромен пробег " 46xx ".

" Придобиването на EAS ще ни разреши да увеличим мащаба на последната част от създаването и комерсиализацията на клетките 46xx ", съобщи в изказване основният изпълнителен шеф Орал Наджари, като добави, че Britishvolt има за цел да направи спомагателни вложения в EAS.

Britishvolt работи с английските производители на спортни коли Aston Martin (AML.L) и Lotus за създаване на високоефективни акумулатори за електрически автомобили.

Britishvolt обезпечи поддръжката на английското държавно управление за плана за цех за акумулатори в Северна Англия, в който ще бъдат вложени 1,7 милиарда паунда (2,12 милиарда долара).

Според изискванията на сделката „ Монбат “ ще придобие миноритарния дял в Britishvolt. Българската компания произвежда оловно-кисели акумулаторни акумулатори и е най-големият производител на акумулатори в Източна Европа със фабрики за произвеждане и преработване в три разнообразни страни в района. Дружеството изнася продукцията си в над 60 страни. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР