Старта на спора даде Бойко Борисов вчера, който разкри в

...
Старта на спора даде Бойко Борисов вчера, който разкри в
Коментари Харесай

Имало ли е номинирани за министри от ИТН и БСП за кабинет с ГЕРБ?

Старта на разногласието даде Бойко Борисов през вчерашния ден, който разкри в Народното събрание, че са обсъждали министерски кандидатури по време на договарянията с Корнелия Нинова. Соцлидерката го назова неистина и незабавно отхвърли да е имало сходни номинации, които да е дискутирала с ГЕРБ. Към констатацията, че Борисов лъже, се причисли и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Тази заран по бТВ Деница Сачева удостовери казаното от Борисов, като посочи, че единият претендент за министър е бил Георги Свиленски, а другият Гроздан Караджов. И двамата отхвърлиха на собствен ред.

" Никой не е разговарял с мен за министерства при договарянията за кабинет с първия мандат (на ГЕРБ-СДС), съобщи в коридорите депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов. " Никой не е разговарял с мен на тази тематика - нито Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов са разговаряли на такава тематика ", акцентира той.

" Призовавам Борисов да спре да лъже! Призовавам да не кара и неговите народни представители да вършат същото по студията, когато идват при вас, и по медиите, госпожа Сачева персонално ", реагира Свиленски.

" Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри, в никакъв случай не е говорила за министерства, в никакъв случай не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър ", съобщи в отговор Георги Свиленски

По-рано през днешния ден и Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " отхвърли при договарянията с ГЕРБ-СДС социалистите да са предложили имена за министри.

Пред медиите в Народно събрание Сачева посочи, че при договарянията за първия мандат са били обсъждани разнообразни имена за министри, само че нещата не са били дефинитивно решени, като на разнообразни стадии е имало разнообразни имена, подавани от преговорните екипи и обсъждани за разнообразни ведомства и министерства.

" Преговорите за държавно управление с първия мандат бяха в много напреднала фаза, обсъждани бяха на разнообразни равнища и в разнообразни преговорни групи имена за министри, в това число и на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия ", сподели тя в коридорите на Народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР