Старт на срещата на върха на инициативата „Три морета“. Домакин

...
Старт на срещата на върха на инициативата „Три морета“. Домакин
Коментари Харесай

НА ЖИВО Стартира срещата Три морета, Радев посреща гости о...

Старт на срещата на върха на самодейността „ Три морета “. Домакин на форума е българският президент Румен Радев, който към този момент посреща в НДК държавните глави и държавните делегации на участващите страни, съобщи БГНЕС.

В срещата на върха, съпроводена и от бизнес конгрес, ще вземат участие президенти и представители на високо ниво на 12-те страни, участващи в районната самодейност: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения. Участие ще вземат и високопоставени представители на сътрудниците на „ Три морета “ от Съединени американски щати, Германия и Европейската комисия, а като посетител на форума ще се включи и президентът на Гърция.

След формалната част по посрещането стартира президентският конгрес, а в него с видеообръщение ще се включи американският президент Джо Байдън.

Преди старта на форума на „ Дондуков” 2 Радев беседва с президентите на Латвия и Гърция.

Събитието е съпроводено със прецизни ограничения за сигурност в столицата, а полицейското наличие в региона на Националния замък на културата е засилено. Движението в София също е затруднено, защото затворени за коли са булевардите „ Брюксел “ и „ Цариградско шосе “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР