Старт на реконструкцията на Дондуковата градина - една от емблемите

...
Старт на реконструкцията на Дондуковата градина - една от емблемите
Коментари Харесай

Започва дългоочакваната реконструкция на Дондуковата градина

Старт на реконструкцията на Дондуковата градина - една от емблемите на Пловдив, ще бъде даден през днешния ден.

В рамките на година паркът може да бъде реновиран и да се трансформира още веднъж в притегателно място за дребни и огромни. Предвидени са цялостна замяна на подземната инфраструктура, създаване на две нови детски площадки за безвредна игра на най-малките, основаване на водно огледало, увеличение на зелените площи посредством понижаване на габаритите на алеите. Планира се и възобновяване на съществуващата беседка, която ще има връзка към Природонаучния музей и ще се употребява в бъдеще за разнообразни лекционни и просветителни процеси на деца и възрастни.

Реконструкцията ще бъде осъществена с поетия общински дълг от Фонда за стабилно градско развиване в размер на 4 476 000 лв.. Средствата се трансферираха от пробива до Водната палата, който беше спрян.

Дондуковата градина е първата градска градина под тепетата, тя е връстник на Третата българска страна, а от 1880 година персонално Люсиен Шевалас се грижи за нейното облагородяване. Вдъхновител и основател за основаването ѝ е генерал-губернаторът на Санстефанска България княз Дондуков-Корсаков, чието име носи и през днешния ден. През 1992 година е оповестена за монумент на парковото изкуство. Тази градина е цялостна с история и е един от знаците на Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР