Старт на разговорите за редовно правителство. проф. Николай Габровски кани

...
Старт на разговорите за редовно правителство. проф. Николай Габровски кани
Коментари Харесай

Започват разговорите за кабинет: Проф. Габровски кани всички партии на срещи


Старт на диалозите за постоянно държавно управление. проф. Николай Габровски кани всички партии от 48-мия парламент на срещи на следващия ден и в петък.

На третия ден с мандат в ръце – стана и публично ясно проф. Николай Габровски стартира търсенето на поддръжка.

От Българска социалистическа партия обаче възнамеряват утрешната среща с претендента за министър председател на ГЕРБ да е къса.

„ От почитание към него ще отидем, с цел да му кажем три фрази – " няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ, благодарим, сбогом ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От образование на диалозите ще отидат и от " Демократична България ", само че също са безапелационни – не желаят кабинет с първия мандат.

„ Ще създадем среща с него, с цел да му разбираем за какво не можем да го подкрепим поради корупционните практики на държавни управления на Борисов “, сподели Атанас Атанасов от „ Демократична България “.

На поканата за диалози няма да откликнат от " Продължаваме промяната ", само че пък са подготвени със съвет към претендента за министър председател.

„ Моят съвет към проф. Габровски е да се концентрира върху партиите, които биха обезпечили поддръжка за един възможен кабинет, който той да оглави “, сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

От групировката стоят твърдо зад решението си да не поддържа кабинет на ГЕРБ. В предаването " Тази заран " по bTV Кирил Петков увери, че има вяра на депутатите си и няма по какъв начин някой от тях да натисне бутона " за " държавно управление с първата директория.

„ На 100% нищо персонално против техния претендент, индивидът наподобява стойностен експерт в медицината. Като виждаме какъв брой е деен господин Борисов, ние чакаме и мисля, че е напълно ясно, че индивидът, който ще взема решенията, е той “, съобщи Петков.

Без диалози и без поддръжка за първата директория е позицията на " Възраждане ".

„ Дали се споделя претендентът за министър-председател Николай Габровски, или се споделя Бойко Борисов, значими са политиките. Ние имаме съществени разминавания “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Движение за права и свободи резервира безмълвие, а от " Български напредък " са подготвени на разговор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР