Старт на процеса за запазване на 3-ти март като национален

...
Старт на процеса за запазване на 3-ти март като национален
Коментари Харесай

Събраха се. Президентът Радев подкрепи инициативния комитет за референдум „Трети март“, заявката е в парламента

Старт на процеса за опазване на 3-ти март като народен празник. Инициативен комитет внесе заявление в Народното събрание за започване на подписка за референдум.

В самодейността вземат участие политици, общественици, публицисти и спортисти. Зад самодейността застана и президентът Румен Радев, който също се разгласи срещу измененията в Конституцията, които е залегнало предложение 24 май да стане народен празник. Комитетът ще разполага с 3 месеца, с цел да събере нужните по закон 400 хиляди подписа, с цел да стане референдумът наложителен.

„ Мисля, че сме безусловно уверени в нуждата 3 март да продължи да бъде нашият народен празник. Заявихме го преди две седмици. Просто материализираме това, което бяхме декларирали. Тук стремежът е да не го политизираме. Тук има хора с разнообразни възгледи, с разнообразни връзки към институцията. Всяка поддръжка – институционална, партийна, е добре пристигнала, тъй като чисто организационно би станало по-лесно ”, съобщи Петър Витанов, ляв евродепутат и член на инициативния комитет за референдума.

Въпросният предприемчив комитет преди две седмици твърдеше, че няма нищо общо с полуобявената от президента Радев на Шипка нова организация за битка с „ безродниците “. С неговата поддръжка за референдума обаче излиза наяве, че работата по основаването на „ президентска “ партия под името „ Трети март “ върви с ускорени темпове, въпреки че оповестяването й надали ще се реализира преди възможния референдум.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР