Старт на предизборната кампания. Тя ще продължи един месец и

...
Старт на предизборната кампания. Тя ще продължи един месец и
Коментари Харесай

Предизборната кампания започна, а Бюджет 2024 остава за ноември

Старт на предизборната акция. Тя ще продължи един месец и ще завърши на 27 октомври. И на този избор, има един ден за размисъл.

По данни на ЦИК 58 партии и 9 обединения ще вземат участие в локалния избор.

От на следващия ден стартира работа и специфична телефонна линия към вътрешното министерство, на която всеки ще може да подава сигнали за изборни нарушавания – 02/9011298.

Секциите в цялата страна са над 11 000. А над 6 милиона българи имат право на глас, съгласно описите. 

Местните избори на 29 октомври ще забавят приемането на Бюджет 2024. На старта на акцията настройките на ръководещите партии бяха ясни.

" Моят краен резултат би бил трите партии сега, които са в некоалицията да имат най-вече кметове и общински съветници - ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Трите партии гласоподават дружно това е партньорство ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Изборите като приоритет регистрираха и от Движение за права и свободи, които оповестиха, че влизат в акцията с желание за победа. И допълниха, че остават част от механизма на взимане на решения във властта, неофициално.

" Всички значими решения не могат да се случат без Движение за права и свободи, обществото е избрало избрани партии. Няма потребност от съдружно съглашение ", сподели Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи и Пеевски бяха коментирани и от третия детайл в сглобката.

" Пеевски употребява актуалната обстановка да си прави обществен пиар и това е нужно, с цел да се види от някой зад граница. Той е неофициален водач на парламентарната група на Движение за права и свободи и е обикновено да приказва като подобен ", добави Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

След старта на акцията Народното събрание излиза в отпуск до 8 ноември. Затова по предложение на Асен Василев бюджетът ще бъде отсрочен с 20 дни, стана ясно след съвещание на бюджетна комисия. Идеята среща поддръжка и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи, само че ядоса опозицията.

" Газят закона както си желаят, тъй като кабинетът не излиза във почивка, а и комисиите работят ", сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

За някои от кметските избори са изключително значими.

" За разлика от парламентите, общинските препоръки и кметовете изкарват по четири години. Кметската власт е по-важна от националната ", сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

" Там, където имаме сполучливи кметове сме ги удостоверили, имаме и доста приятни изненади ", добави Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

Така бюджетът остана за ноември, а акцията стартира.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР