Старт-ъп наречен Космическа перспектива“ изгражда балон, който ще може да

...
Старт-ъп наречен Космическа перспектива“ изгражда балон, който ще може да
Коментари Харесай

С балон до „ръба на космоса“

Старт-ъп наименуван „ Космическа вероятност “ построява балон, който ще може да транспортира пасажери и изследователска техника до „ ръба на космоса “.

Има няколко компании, които желаят да влязат в нововъзникващия пазар на „ галактическия туризъм “, само че Space Perspective се отличава със своя дизайн на балон, наименуван Spaceship Neptune. Този балон ще носи и просторна кабина под налягане, създавайки удобно пътешестване за пасажерите, съгласно производителя.

Крайната цел е да транспортира пасажери и изследователско съоръжение до и над 99% от атмосферата, само че първият му полет през 2021 година от галактическото оборудване на галактическия център „ Кенеди “ на НАСА във Флорида, ще бъде безпилотен.

За да се съобрази с тези проекти, балонът Space Neptune ще бъде с размерите на футболно игрище и няма да отделя съвсем никакви излъчвания, съгласно неговите основатели.

Кабината на галактическия балон „ Нептун “ ще бъде издигната по този начин, че да побере до осем пасажери при шестчасово пътешестване. Пътуването ще стартира с двучасово нанагорнище на 100 000 фута (30 км). На последната височина ясната разлика сред Земята и тъмнината ще бъде забележима за хората в балона, съгласно отчета на Дейв Мошер за Space Perspective.

След това балонът ще остане там в допълнение два часа, с цел да разреши на пасажерите да се любуват на гледката към Земята и пространството през прозорците от пода до тавана, преди да се спуснат назад на земята, което също ще бъде още едно двучасово пътешестване.

Пътуването най-сетне ще приключи във водно тяло с очакващ транспортен съд, който да вземе пасажерите, балона и каютата от водата.

Според галактическата вероятност единствено няколко души са достигнали сходни височини до момента. Въпреки че цените към момента не са оповестени, билетът се чака да коства сред 100 000 и 125 000 $.

Според Space Perspective, галактическият транспортен съд Нептун предлага опцията за по-нататъшни проучвания в астробиологията, атмосферните науки във връзка с климата и въздуха и астро и слънчевата физика.

Фирмата подписа контракт за лизинг с Space Florida, който разрешава на Space Perspective да употребява механизма за кацане на сондите на НАСА, като възнамерява да отвори още уеб сайтове за политане и кацане по целия свят.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР