Старши треньорът наПирин (Благоевград)ОлександърБабичсе чувства много добре вБългарияи дори смята,

...
Старши треньорът наПирин (Благоевград)ОлександърБабичсе чувства много добре вБългарияи дори смята,
Коментари Харесай

Треньорът на Пирин: Българският манталитет е близък до украинския

Старши треньорът наПирин (Благоевград)ОлександърБабичсе усеща доста добре вБългарияи даже счита, че манталитетът у нас е доста подобен с този вУкрайна.БабичнаричаБългария " доста качествена страна – море, слънце, планини “.

Той приказва пред журналистаНазарийШмигил от уеб страницата sport.nv.ua. Попитан в случай че би трябвало да даде съвет на един елементарен украинец кое би трябвало да бъде първото, което да види – той дава отговор без да се замисля: " София, и, несъмнено,Варна, където е морето ".

И също по този начин наричаВарна " градът, където всички се усмихват ". Интервюто е главно за живота, за непознатото в българите иБългария, както и самиятБабичразказва за усещанията си, както и погледа му върху манталитета на хората, които среща.

ВУкрайнатой е водилЧерноморец (Одеса),МариуполиКривбас (Кривой рог). Но след експанзията на съветската войска вУкрайна, 45-годишният експерт се избавя на първо време в съседнаРумъния, а по-късно и вБългария.

Първата му стъпка у нас е отпред на играещия вТрета лигаотбор наФратрия(Варна), а при започване на календарната година поеПирин (Благоевград)със задача да резервира мястото на " орлетата " в елита.

Бабич викна трима юноши на Пирин при мъжете " Ние сме вБългария, тъй като стартира пълномащабната война. Първоначално бяхме вРумъния, по-късно ми предложиха да работя в българскияФратрия. Затова и дойдохме. Бяхме вКонстанцана морето, преместихме се въвВарнана море.

Там помагах на клуба да се развива.Искам да кажа, че манталитетът тук е доста непосредствен с украинския. Живяхме три месеца в Румъния, само че там е малко по-различно всичко. А и също по този начин във връзка с връзката в България е доста по-лесно. За повторно съм в България.

За първи път дойдох през 1997-а година на лагер, когато бях в дублиращия тим наДнепър ". " България е доста качествена страна: море, слънце, планини. Със фамилията ми живяхме година и половина във Варна, а в този момент сме напълно близо доБанско.

Прилича малко на Буковел (б.р - най-големият курорт за ски-спорт вУкрайна). Тук е друга природа, други картини. Но хората са приветливи, радостни. Никога никакви проблеми не съм имал където и да е ", разказваБабичза първите си усещания. Следва въпрос къде сигурно би трябвало да отиде един елементарен украинец, който желае да опознае България.

“Първо бих разграничил футболист от човек, който работи на друга работа. Защото футболистите са непрекъснато по пътувания, тренировки, мачове. Ако човек пристигна вБългария, незабавно си заслужава да погледнеСофия.

Бил съм там два пъти, нормално просто минавам. Центърът на града наподобява на киевския Хрещатик (главната улица на Киев с дължина – 1225). Големи здания, огромни улици. И, несъмнено, това е Варна, където има море. Град, в който хората се усмихват от самото начало, има си живот и придвижване.

Това е като в Одеса. Е, има разнообразни градове, където можете да се отпуснете умерено. Можете да отидете на планина, да отидете на лов на риба или просто да отидете на барбекю. Всъщност наоколо до всеки град тук има зони за барбекю. Има какво да се види ”.

" Помолен да съпостави двата народа, треньорът на “орлетата ” споделя: “Приличат си, само че украинците са по-отговорни.

Българите знаят по какъв начин да почиват вярно и схващат по кое време би трябвало да го създадат. Ако работният им ден завърши, те умерено се обличат, вземат слънчеви очила, отиват на пазар и по-късно се отпускат със фамилията си. И те не мислят за нищо.

Докато украинецът може да мисли за работа и в почивния си ден ". По-нататъктой приказва за виталния стандарт, изяснява и за пазарската кошница на едно семейство, само че изрично признава, че вБългарияе по-евтино отГерманияиИталия.

Украинският треньор поеПиринпрез зимната пауза и е водил отбора в осем мача, като от тях е спечелил два, изгубил е два и в четири е приключил наедно, съобщи Sportal.bg

Така беше и в последната среща във вторник – 0:0 при гостуването наСлавия. Благоевградчани са на 13-а позиция с 26 точки, една предЛокомотив (София)и 8 пред първия в зоната на директното изпаданеБотев (Враца).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР