Старши треньорът на втория отбор на ЦСКА 1948 - Валентин

...
Старши треньорът на втория отбор на ЦСКА 1948 - Валентин
Коментари Харесай

Валентин Илиев: Основната ни цел е да изграждаме футболисти

Старши треньорът на втория тим на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, показа пред мнението си след домакинското тъждество от 1:1 против Добруджа. Бившият похвали младите футболисти на отбора и прикани за самообладание и поддръжка към тях и разкри какво се изисква от тях, в случай че желаят да стигнат до първия тим на " алените ".

„ С оглед на това, че първото полувреме самодейността не беше, а в тима на Добруджа, второто полувреме функциите се размениха и заиграхме по-добре, мисля, че равенството е закономерно. Имахме шансове да победим, само че за жалост обаче ни подвигат засади, които не съществуват. Не желая да се извинявам, тъй като съм раздразнителен. Гледам си моя тим и приветствам момчетата, тъй като са млади, ще търпят развиване и поставиха доста усърдие и изпитание. Липсва опит, което е видно, само че би трябвало да имаме самообладание към тях, да ги поддържаме. Ако не престават да работят по този метод, ще се получат нещата “.

„ Няма какво да се заблуждаваме. Опитът във футбола е един доста забележителен фактор. Но ние сме втория, а не първия тим. тук е мястото, на което може да даваме късмет на такива млади момчета и като цяло главната ни цел е това да построяваме футболисти, играейки повече мачове да натрупат опит. Не единствено от позиция на форма, само че и на опит да доближават минимум тима на Добруджа, тъй като това им следва. Само с тренировки няма по какъв начин да придобият нито опит, нито убеденост. Като се сблъскват в напрегнати мачове, доста единоборства и един твърд съперник с по-опитни играчи, това за тях е скъп опит “.

„ Поговорихме си несъмнено. Не е имало диалози на висок звук. Казахме си нещата, които по принцип сме упражнявали, само че по една или друга причина и прекомерно доста напрежение при тях, започнахме това да го вършим през второто полувреме. Направихме смени, които вкараха повече динамичност, многообразие и остротата в играта ни. По този метод предприехме и значителен риск, само че при този резултат 1:0, губейки на полувремето, за нас не остана нищо друго с изключение на да опитаме да обърнем нещата по някакъв метод “.

„ Сега се дава повече път на повече млади. Апелът ми към тях е да схванат, че доста малко от тях би трябвало като изпитание и нрав, с цел да бъдат част от първия тим. Трябва да го одобряват малко по-сериозно, тъй като крачка от трети към втори, от втори към първи, не е просто ей по този начин. Там се изисква напълно различен нрав, друга настройка, привички, подготвителен развой, динамичност, тактичност. Те би трябвало доста бързо да си пренастроят мозъка и да знаят, че имат късмет с доста малко да се случи и да мислят в таи тенденция “, съобщи Валентин Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР