Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не скри задоволството си

...
Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не скри задоволството си
Коментари Харесай

Белчев: Бихме Лудогорец с характер, ЦСКА го чака добро бъдеще

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не скри задоволството си след историческата победа на 'червените “ над Лудогорец в Разград. Днес ЦСКА взе първи триумф на „ Лудогорец Арена “, откакто съумя да направи цялостен поврат на резултата, с цел да стигне до крайното 2:1. Гостите от София даже доиграха мача с човек по-малко след аления картон на Фернандо Каранга.

„ Победата е добра, без значение против кой тим е реализирана. Заслугата през днешния ден е напълно на колектива и момчетата. Поздравявам ги за характера. Вижда се, че когато играем със самочувствие се получава. Мисля, че Лудогорец ни вкара от първото си състояние. Беше доста значимо за нас да се върнем бързо в мача. Така се и получи “, разяснява Белчев.

„ Първото полувреме беше равностойно. Моята концепция беше да държим топката. Това е и мощната страна на Лудогорец. Искахме да им противодействаме с техните мощни страни. На моменти се получи, на моменти не, само че в такива мачове значима е успеха.

Не съм гледал ситуацията на Каранга, не желая да приказвам празни приказки. По метода, по който реагира Каранга обаче, съм сигурен, че няма нарушаване. Помислих си, че би трябвало да разкаем темперамент “, продължи той.

Относно направените смени в хода на мача, експертът добави: „ Меркадо направи доста положително включване. Всеки би трябвало да покаже, че имам място и е част от тима на ЦСКА. Направих тези смени, тъй като видях, че тимът на Лудогорец излезе напред. Заложих на бързи играчи като Меркадо и Десподов. Кубемба го пуснах, с цел да взе участие при статичните положения пред нашата врата в последните моменти. “

„ Първенството е забавно. Всеки може да загуби от другия. Няма място за разпределяне. Трябва да се подготвим за идващия мач, който също е сериозен - против Ботев. Има кой да замести Каранга. Ние не сме подвластни от Каранга, виждате, че и през днешния ден успяхме да обърнем, макар аления картон “, сподели още Белчев.

Специалистът разкри също, че към него не е бил поставян ултиматум за избран брой точки в дербитата с Левски и Лудогорец.

„ Не би трябвало да чакаме да пристигна мач с Разград или Левски, с цел да се покажем. Трябва да демонстрираме най-хубавото си лице против всеки един противник. Футболистите могат доста. Не е имало ултиматум към мен. За мен беше значимо да спечелим шест точки от мачовете против Левски и Лудогорец. Спечелихме единствено четири, само че все пак ЦСКА го чака положително бъдеще. “

„ Когато останахме с човек по-малко си помислих, че желая в този мач и в този миг тимът да покаже темперамент и положително лице. Показаха го и заслужиха успеха. Няма подозрения, че ЦСКА е доста добър тим, просто не всякога ни се получава. Имаме една загуба от Лудогорец в София, само че никой не ни е надиграл. Който ни подцени, ще съжалява. Не мислим още за Купата, дано свършат мачовете и тогава ще мислим за този конфликт. Няма да имаме контрола в паузата, ще им дам малко отмора, имам поради нещо. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР