Старши треньорът на ЦСКА - София Саша Илич направи любопитно

...
Старши треньорът на ЦСКА - София Саша Илич направи любопитно
Коментари Харесай

Саша Илич: Галатасарай е любимият ми клуб след Партизан и има специално място в сърцето ми

Старши треньорът на ЦСКА - София Саша Илич направи любопитно изявление. Сърбинът призна, че доста обича Галатасарай, където прекарва две години като състезател. Местният сайт karar.com направи интервю с Илич, в което той си спомня за забавни моменти от престоя си при " червено-жълтите ".
 Талант на ЦСКА - София се завръща в игра след паузата Талант на ЦСКА - София се завръща в игра след паузата
Всъщност има и един миг, който сигурно оставя съществено леке на Илич. В 27-мия кръг на сезон 2006/07 Илич получава червен картон против Кайсери, а загубата в мача коства на Галатасарай купата, която отива при безконечния противник Фенербахче.

" Галатасарай е обичаният ми клуб след Партизан и по тази причина Галатасарай има особено място в сърцето ми. Прекарах две положителни години в Галатасарай, завоювах шампионата и играх в Шампионската лига... Когато пристигнах в Галатасарай бях признат ужасно от всички в клуба - президента, треньорите, играчите и всички хора в клуба ме посрещнаха доста добре. Комуникацията с хората на моя починал президент в Галатасарай - Йожан Чанайдин, беше доста добра. Работих с него две години, беше доста добър началник. С него спечелихме едно незабравимо състезание ", сподели Илич.

Журналистите в Турция върнаха Илич и все още с аления картон. След този мач вицепрезидентът на Галатасарай Аднан Полат декларира: " Илич съобщи тима ", а сърбинът напуща тима след края на сезона.

" Много добре си припомням аления картон против Кайсери Ерджиес. Направих малоумен ход и съм сигурен, че аз съм най-големият провинен тимът да загуби този мач. Трябва да кажа, че напуснах Галатасарай, тъй като моят управител направи неприятни неща по това време. Така че напуснах Галатасарай поради моя управител. Докато играех в Ред Бул Залцбург, където прекосих след Галатасарай, получих предложения от Турция, само че не успяхме да се споразумеем по някои въпроси. Това бяха клубове, които не бяха на равнището на Галатасарай. Искрено желая в бъдеще да работя като треньор в Турция. Постепенно ще се случи с времето ", споделя Илич.

Илич си спомни и за шампионската купа с Галатасарай, която бе извоювана през сезон 2005/06.

" Тези 16 минути бяха толкоз вълнуващи. Малко играчи имаха вяра, че ще станем първенци. Спомням си, че на " Али Сами Йен " не се чу тон, до момента в който съдията, който ръководеше мача Денизли-Фенербахче, не свири последния съдийски сигнал. Мачът на Фенербахче приключи 1:1 и с този резултат станахме първенци. След края на мача на Фенербахче лудостта и празненството на стадиона бяха превъзходни. Не мога да не помни тези 16 минути. Най-запомнящото се събитие от дните ми в Турция е шампионската купа, която спечелихме в края на тези 16 минути и празненствата във връзка това състезание ", споделя Илич.

В последния кръг Денизлиспор повежда на Фенербахче в 83-ата минута, а " синьо-жълтите " изравняват в 89-ата. В същото време Галатасарай води на Кайзериспор с 3:0, а един от головете е на Саша Илич. При този резултат Галатасарай става първенец с 2 точки пред Фенербахче.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР