Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич говори пред медиите на

...
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич говори пред медиите на
Коментари Харесай

Саша Илич: Голямото ми желание е станем шампиони, но знам, че ще е много тежко

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич приказва пред медиите на първата открита подготовка на " алените " за 2023 година.

" Много е хубаво да си на върха, ЦСКА би трябвало доста постоянно да е на върха, защото е най-голямото име в българския футбол. Обаче приключи единствено първата част, следва ни доста по-сериозно предизвикателство - пролетният полусезон. По-трудно е да се задържиш на върха. Не приказвам доста напред за бъдещето, ще гледаме мач за мач ", стартира сърбинът.

Илич събра своите играчи въз основата в Панчарево, като измежду тях бе и новото попълнение Тобиас Хайнц.

" Доволен съм от положението, в което се върнаха футболистите след почивката. На първо място - физически, уповавам се да са отпочинали, имаха потребност от отмора. Единственото, което желая, е да нямаме контузени футболисти и да дочакаме старта на сезона в най-хубаво положение. Хайнц е един извънредно първокласен състезател, мисля, че може доста да ни помогне. Той има един някогашен съотборник тук - Линдсет, който ще му помогне за адаптацията. Уверен съм, че и останалите футболисти ще го посрещнат доста добре. Знаете, че Бамба бе опериран, има потребност от избран интервал на възобновяване, преди да се причисли към останалите футболисти за тренировки. Трябва да внимаваме, няма да бързаме с включването му към главната група. В момента разполагаме с 28 футболисти, като броим и контузените, от тях има и четирима млади - Маринов, Антонов, Папазов и Божев. Мисля, че това е една численост за пролетния полусезон. Искам да дойдат футболисти, които могат да ни донесат качество ", сподели експертът.

Илич изрази вяра почитателите на ЦСКА да прекратят своя протест и да се завърнат по трибуните.

" Всички знаят какъв брой доста значат почитателите за ЦСКА. Със сигурност при по-голяма поддръжка нашите футболисти биха давали повече от себе си и биха се чувствали по-добре. От нас зависи да се отнасяме професионално към нашите задания, с цел да ги върнем с победи и положително показване. Само те знаят по кое време ще се върнат, само че аз съм уверен, че ни трябват ", откровен бе той.

" Със сигурност ще ни би трябвало доста работа, да вложим доста сила и да изглеждаме като едно, само че аз мисля, че сме на добра посока. До края на шампионата има ужасно доста мачове, не водим с 20 точки на върха, че да сме спокойни, тъй че всичко може да се случи. Предстоят ни доста мачове, които са съществени. Грешките са съставка от футбола, и от най-малките неточности се случват голове. Винаги тимът, който позволява по-малко неточности, ще има преимущество. Със сигурност през есента сме допускали обстановки, които не са били положителни за нас. Имахме и мачове, в които не играхме добре, само че побеждавахме. Имахме мачове, в които играхме добре, само че не побеждавахме. Ние няма да се отпуснем, нито аз, ни футболистите, защото нямаме право на грешките ", добави Илич.

" Мое огромно предпочитание е станем първенци на България, само че знаем, че ще е доста тежко. Никой обаче не може да ни вземе вярата и желанието, на мен, играчите и хората от клуба. Докато имаме сили и опция да се борим за купата, ще се борим да станем първенци след толкоз години ", приключи треньорът на ЦСКА.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР