Старши треньорът на Спартак (Плевен) Румил Жотев гостува в предаването

...
Старши треньорът на Спартак (Плевен) Румил Жотев гостува в предаването
Коментари Харесай

Треньорът на Спартак пред Sportal.bg: Свири се тенденциозно спрямо нас, гоним Втора лига догодина

Старши треньорът на Спартак (Плевен) Румил Жотев гостува в предаването " Часът на Трета лига " , където разяснява обстановката в Плевен, незадоволителните резултати в последно време, задачите пред клуба и взаимната си работа с Емил Велев. Жотев не скри, че отборът има голям брой проблеми за решение, само че видя и отрицателна наклонност по отношение на отбора от съдийстко естество. Младият експерт подсигурява, че с опитния си сътрудник обиграват състав, който следващата година да гони вероятно завръщане в професионалния футбол. Жотев разкри, че финансово в Спартак всичко е уредено, само че отборът продължава да страда от неналичието на добра подготвителна база.

“От известно време насам тимът е много ощетяван и се насъбра напрежение. С Емил Велев считаме, че има наклонност по отношение на нас. Необяснимо е всичко това, което се случва, защото ние няма защо да се борим сега. Аз за себе си имам някакви подозрения за какво се случва това, само че няма по какъв начин да бъда сигурен, че са по този начин. Разбира се, ние си имаме нашите проблеми, знаем къде бъркаме и работим в тази тенденция. Нашата цел е да обиграем млад тим, който, вероятно, следващата година да нападна първото място в Северозападната Трета лига. Нито за момент не сме си правили илюзии, че можем да наваксаме преднината на Кариана (Ерден)”, прям е старши треньорът на Спартак (Плевен).

“Финансово в клуба всичко е уредено, нямаме проблеми от това естество. Готвим се в съвършени условия, защото упражняваме въз основата в Бояна. Г-н Динов има подготвен план за базата на Спартак. Ясно е, че клубът би трябвало да си оправи базата, с цел да може да се даде късмет на локалните да упражняват и да се развиват. Не сме загърбили момчетата от Плевен. Опитваме се да вкарваме младите в тима, с цел да натрупат опит, самочувствие, рутина за идващия сезон. Но без опитни футболисти мъчно могат да се търсят високи цели”, разяснява още Жотев в студиото на Sportal TV .

“Няма по какъв начин да бъдем удовлетворени от резултатите, които реализираме. И аз, и Емил Велев го осъзнаваме и работим в тази тенденция. Ако желаеме да нападаме първото място идната година, би трябвало да действаме като Добруджа и Арда - да се подсилим с опитни футболисти. Именно селекцията е най-големият ни проблем. В България мъчно се притеглят играчи, камо ли пък в Трета лига. Макар да сме клуб с име и традиция, доста от хората, с които се свързахме през зимата, не пожелаха да дойдат при нас, тъй като сме при аматьорите”, добави още младият експерт. Северозападна Трета лига 22 кръг, неделя 22 април  Спартак (Плевен) 1:1краен резулат  Академик (Свищов)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР