Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, е готов да

...
Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, е готов да
Коментари Харесай

Моуриньо готов да поеме Португалия, но все още има съмнения

Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, е подготвен да поеме националния тим на Португалия, твърди „ The Telegraph “. Според изданието иберийците желаят Специалния да води отбора за Европейското състезание през 2024-а и даже след него, само че към този момент съглашението на експерта ще бъде до лятото точно на 2024-а година.

По-рано беше обявено, че управлението на римляните е срещу това Моуриньо да комбинира работа си в клуба с тази в националния тим. Затова експертът най-вероятно ще напусне „ вълците “ след края на акцията, въпреки да има контракт със столичани също до лятото на 2024-а година.

„ The Telegraph “ обаче добавя една детайлност, която гласи, че 59-годишният Моуриньо мисли за бъдещето си, защото не е сигурен, че е време да приключи 22-годишната си кариера като треньор на клубни тимове. Той обмисля дали да остане в Рома и да се опита да се бори за титли с клуба или да стартира кариера в националния тим.

The departure of Fernando Santos has opened up the role of Portugal manager for the first time in eight years.

✍️
— Telegraph Football (@TeleFootball)
Притесненията по отношение на работата с Португалия са дали Специалния ще се усеща удобно без интензивния цикъл на клубния футбол. Жозе мисли и за капацитета на португалския народен тим и готовността му да побеждава.

Очаква се Моуриньо да уведоми португалската федерация за решението си не по-рано от февруари, когато Португалия стартира квалификациите за Евро 2024. Тимът ще играе с Лихтенщайн, Люксембург, Босна и Херцеговина и Исландия.

На 1/4-финалите на Световното състезание в Катар Португалия загуби от Мароко с 0:1, което коства и поста на селекционера Фернандо Сантош.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР