Старши-треньорът на представителния тим на Марица (Пловдив) Иван Петков попадна

...
Старши-треньорът на представителния тим на Марица (Пловдив) Иван Петков попадна
Коментари Харесай

Треньорът на Марица е номиниран за Пловдивчанин на годината

Старши-треньорът на представителния отбор на Марица (Пловдив) Иван Петков попадна измежду деветимата номинирани за Пловдивчанин на 2017 година в анкетата на вестник Марица.

“Всички тези хора са в действителност значими и значими за Пловдив. Сред тях евентуално са новите визионери, добродетелните и великодушни хора, които с делата си ще създадат града още по-добро място. Те са днешните вдъхновители, които вървят по стъпките на тогавашните будители”, написа пловдивската медия при оповестяването на годишната анкета. Интересен факт е, че измежду номинираните попадат още кумът на Иван Петков – футболният треньор на Ботев (Пловдив) Николай Киров, както и един от спонсорите на Марица – Атанас Рогачев, създател на компанията за климатична техника Атаро Клима.

Годината бе в действителност най-успешната до момента в историята на ВК Марица. В началото на 2017-а девойките на Иван Петков се показаха чудесно в конфликта си с италианския гранд Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в евротурнира за Купата на ЦЕВ, само че отпаднаха злополучно макар успеха си, която извоюваха пред рекордна аудитория в зала Колодрума. Малко по-късно Марица се поздрави със златен дубъл в България, а към края на годината в профил финландския ЛП Сало (Сало) и съветския Енисей (Красноярск) по пътя към групите в Шампионската лига, ставайки първият български отбор, достигнал до тази фаза на най-престижното клубно съревнование в света. На първия си мач от Група С, против съветския Динамо Казань (Казан), Жълто-сините още веднъж усъвършенстваха върха си за посещаемост в зала Колодрума. Те станаха и първият в историята тим, определен за №1 в класацията Спортист на Пловдив.

“Иван Петков и неговата Марица към този момент са запазена марка в европейския клубен волейбол. Вече 8 години Петков е треньор на Марица и всяка година съумява да надгражда успехите”, са част от суперлативите по адрес на наставника, с които вестник Марица обосновава неговата номинация за Пловдивчанин на годината.

За Пловдивчанин на 2017 година можеш да гласуваш тук (в дясната колонка).
Снимка: Бончук Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР