Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде интервю за

...
Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде интервю за
Коментари Харесай

Стамен Белчев: С новите футболисти Арда ще покаже ниво

Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде изявление за клубния уебсайт, след края на първия лагер, който се организира в първокласния комплекс Катарино СПА. Той приказва за новите футболисти, които пристигнаха в тима, разликата сред Първа и Втора лига, на какъв стадий от подготовката се намира АРДА сега и други забавни тематики.

Г-н Белчев, завърши първата част от подготовката на Арда, каква е вашата равносметка?

- Моята равносметка е, че свършихме огромен размер от работа за това,
което бяхме планували като цяло. В контролите не бяхме това, което на мен ми се желае на този стадий, само че занапред ще окомплектоваме състава. Като знаете пристигнаха нови футболисти, които не взеха присъединяване в последната контрола и в този момент ни следва извънредно доста работа с цел да подобрим играта във всички зони.

Къде са проблемите на Арда?

- Знам, че разликата сред Първа и Втора лига е голяма, и сигурно с новите попълнения, които взехме ще достигнем равнището. Но за жалост закъсняваме, както виждате остават две седмици до първия мач. В понеделник всички ще създадат първа подготовка дружно в Кърджали и се надявам до началото на шампионата всички да бъдат подготвени.

Успяхте ли да свършите това, за което бяхте пристигнали тук, въпреки, че много от новите попълнени пристигнаха в края на лагера?

- Да, в действителност е по този начин. От както новите попълнения са тук, те работят по специфична стратегия, дори в този момент събота и неделя те ще упражняват, а другите ще имат два дни отмора. Трябва оптимално бързо да наваксат това, в което са изостанали.

Как са футболистите физически, както новите, по този начин и тези, които са тук от първия ден?

- Тези, които са от първия ден тук сигурно имат насъбрана много отмалялост от тренировките. От новите има такива, които са изостанали малко, други са упражнявали с персонални кондиционни треньори, което е обикновено за експерти, които си вадят хляба с това. С всеки ще подходим самостоятелно, с цел да са оптимално готови за началото на шампионата.

Арда прави удар след удар на трасферния пазар, кажете нещо за новите, които пристигнаха в тима.

- Според нас, тези, които пристигнаха ще ни свършат работа, положителни са физически и се надявам оптимално бързо да се приобщят към колектива и да схванат концепцията ми за футбола. Това, че имаме футболисти, не значи, че имаме тим. Тепърва ще окомплектоваме тима.

Тук в Банско и Разлог има много тимове от Първа лига, вие изгледахте техни контроли, къде се намира съгласно вас Арда?

- Арда се намира много обратно от това, което тези футболисти демонстрираха и тъкмо заради това привличаме нови футболисти. Нека не се заблуждаваме, само че отново ви споделям, равнището сред първа и Втора лига е огромно.

Първият домашен мач за Арда ще бъде в Кърджали, атмосферата на стадиона сигурно ще е невероятна.

- Да сигурно е по този начин. Това е добре за нас и за района, първи мач в Първа професионална лига. Надявам се времето до първия мач да ни стигне и да виждам това, което желая като метод на игра. Това, че ще играем в Кърджали се надявам да бъдем на равнище и да зарадваме почитателите, които съм сигурен, че ще изпълнят стадиона и ще създадем един празник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР