Старши треньорът на ПАОК (Солун) Разван Луческу беше наказан от

...
Старши треньорът на ПАОК (Солун) Разван Луческу беше наказан от
Коментари Харесай

Наказаха сурово треньора на Десподов в ПАОК

Старши треньорът на ПАОК (Солун) Разван Луческу беше осъден от Дисциплинарната комисия на гръцката Суперлига с 23-дневно премахване от игралното поле и съблекалнята поради случаите, случили се на мача сред ПАОК и АЕК от 8-ия кръг на първентвото, игран през уикенда.

Санкцията значи, че треньорът на Кирил Десподов няма право да води тима си от аварийна пейка, само че също по този начин има възбрана да влиза в съблекалнята преди мача, на полувремето или след края на срещата. Наказанието ще обхване три мача от шампионата в гръцкия футболен хайлайф, както и един дуел за Betsson Greek Cup.

Последният мач, от който Луческу ще отсъства, е този против Олимпиакос за Суперлигата на 10 ноември, който ще се организира на стадион Тумба в Солун и ще бъде част от 11-ия кръг. Останалите са домакинство на ОФИ, посещение на Ламия и посещение на Егалео в шампионата за купата. Отделно от това, румънският експерт е санкциониран със 7500 евро поради държанието си след мача с АЕК.

Но пък дребната разтуха е, че глобата не важи за европейските клубни шампионати, където той ще може да седи на пейката. Снощи ПАОК приключи 2:2 с чешкия Виктория (Пилзен) в третия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Аржентинският полузащитник Ерик Ламела, който пристигна това лято в АЕК и след въпросния мач, и взе участие в случая с треньора на ПАОК, беше оневинен за вероятно дисциплинарно нарушаване. Клубът АЕК е санкциониран с 8000 евро, до момента в който помощник-треньорът Даниел Вега е осъден с финансова глоба от 5000 евро и лишен от права да седи на пейката и да влиза в съблекалнята за 15 дни.

Инцидентът беше предизвикан след края на срещата от самия Луческу, който влезе в пряк спор с изпълнителния шеф на АЕК Йоргос Козмас. Луческу се държа провокативно и надменно, а с жестове опитваше да напомни по какъв начин жълто-черните са спечелили купата през 2018-а година. Много почитатели в обществените мрежи го упрекнаха, че е търсил умишлена провокация на принуждение и физическо прикосновение, а глобата му е прекомерно дребна.
 Десподов поигра секунди за ПАОК
Десподов поигра секунди за ПАОК

При равенството с АЕК
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР