Старши треньорът на националния отбор по бадминтон Петя Неделчева даде

...
Старши треньорът на националния отбор по бадминтон Петя Неделчева даде
Коментари Харесай

Петя Неделчева: Отлично представяне на Стефани и Габриела Стоеви на Европейските игри в Полша

Старши треньорът на националния тим по бадминтон Петя Неделчева даде отлична оценка за представянето на Стефани Стоева и Габриела Стоева на Европейските игри в Краков (Полша).

Снощи трикратните европейски шампионки на двойки дами Стефани Стоева и Габриела Стоева завоюваха златните медали на шампионата по бадминтон, откакто реализираха елементарен триумф на финала над дебютантките Дебора Жиле и Черил Зайнен (Нидерландия) с 21:7, 21:17 за 38 минути.

Така сестрите реализираха шеста поредна победа в шест мача от шампионата и завоюваха втора купа от Европейски игри в кариерата си след Баку 2015.

Българските бадминтонисти приключиха присъединяване си в Краков с една купа на дами двойки и три девети места на мъже единично, мъже двойка и смесена двойка.

" Имайки поради, че Стефани и Габриела Стоеви бяха фаворитките за купата и напрежението към тях цялата седмица беше огромно, те съумяха да запазят сили, предпочитание и страстите до последния ден на шампионата на дами двойки ", разяснява Неделчева в изявление за Българска телеграфна агенция.

" Сравнително лесна групова фаза имаха с представителките на Полша, Естония и Норвегия. На четвъртфиналите играха с испанките Клара Асурменди и Беатрис Коралес и това беше относително по-лесен вид. Имаше си го напрежението, въпреки всичко е среща за орден и девойките съумяха да надделеят. На полуфинала е значимо, тъй като отиваш в мача за купата. Французойките Марго Ламбер и Ане Тран изглеждаха двойката най-добре готова и подготвена да бъдат конкуренция на нашите състезателки на корта. Бяхме готови за дългите разигравания, тук залата беше относително мудна, а на полуфиналите пуснаха и бавните пера. Така играта се усложни още повече, тъй като нямаше довеждане докрай на перото. Голям маратон беше, съвсем час и половина, само че съумяха да се класират за финала ", добави тя.

" Вчера срещата мина относително без доста напрежение, знаехме че сме по-добри и че единствено успокоение и вярна тактичност ще ни доведат до триумфа. Имахме проблеми с травми на Габриела, само че успяхме да я възстановим, съхраним и мотивираме за това съревнование. Сега е време те да си отдъхнат, да си починат и да създадем нужното възобновяване, с цел да стартираме подготовка за Световното състезание през месец август в Дания ", разяснява още Неделчева.

Тя е удовлетворена и от другите състезатели в отбора Димитър Янакиев, Иван Русев, Илиян Стойнов и Христомира Поповска.

" Димитър Янакиев направи извънредно показване като се класира на девето място. Той преодоля груповата фаза, като надви над играчи от топ 60 в ранглистата и даде сериозна поръчка за олимпийската подготовка на мъже единично ", сподели още Неделчева.

" На смесена двойка Стойнов/Поповска малко не им доближи да излязат от груповата фаза. И двамата са млади състезатели, имат доста капацитет, само че тук напрежението още първа среща ги събори и не съумяха да надделеят на домакините от Полша. Така те приключиха на девето място. Мъже двойка Русев/Стойнов направиха доста добра игра и демонстрираха, че могат да се борят и с най-хубавите двойки в Европа. Класираха се девети и си осигуриха положителни точки за международната класация ", добави Неделчева, която е най-успешната състезателка в историята на българския бадминтон.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР