Старши треньорът на националния отбор на Дания Каспер Хюлманд, неговият

...
Старши треньорът на националния отбор на Дания Каспер Хюлманд, неговият
Коментари Харесай

Осем изолирани в националния отбор на Дания след контакт със заразен

Старши треньорът на националния тим на Дания Каспер Хюлманд, неговият асистент Мортен Вигхорст и осем играчи са сложени в изолираност, защото са били в контакт с заболели от ковид, заяви Датската футболна асоциация.

Крилото на Хофенхайм Роберт Сков и един от докторите в отбора са дали позитивни проби за COVID-19. И двамата обаче нямат типичната симптоматика за болестта. Заради позитивните проби на двамата всички останали играчи и членове на треньорския щаб ще бъдат тествани наново, показват от футболната асоциация на страната. Хюлманд, Вигхорст и осемте играчи ще пропуснат приятелския мач с Швеция в сряда.

"След контакт със здравните управляващи взехме решение, че като защитна мярка ще изолираме хората, които са били в евентуален непосредствен контакт с двамата инфектирани ", показаха докторът на националния тим Мортен Бьосен. За мача с Швеция се чака на пожар да бъдат извикани осем играчи.

Старши треньорът на шведите Яне Андерсон също ще пропусне мача, защото член на неговото семейство е болен от ковид. След контролата с Швеция на националния тим на Дания му предстоят мачове с Исландия и Белгия от Лигата на нациите.

За всички дуели "червения динамит " ще бъде без седем национали си от британското състезание, включително и капитана Каспер Шмайхел, защото Англия наложи извънредно прецизни правила за идващите от Дания, защото там бе открита разновидност на ковид във плантация за норки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР