Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети призна, че Милан е

...
Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети призна, че Милан е
Коментари Харесай

Спалети за скандала с Малдини: Нищо лично

Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети призна, че Милан е надиграл неговия отбор при провалянето с 0:4 като хазаин в 28-ия кръг на италианската Серия А.

Според експерта, противникът се е възползвал оптимално от пространствата, които футболистите на Наполи са освобождавали по време на срещата.

" Милан се показа чудесно. Те започнаха мощно и се възползваха от опциите, които ние им позволихме ", сподели Спалети пред DAZN.

" От друга страната нашето показване беше под нормалните ни стандарти, а желанието моите играчи да извърнат мача приключи с това, че им оставяхме повече свободни пространства. Прибързвахме при офанзивите и губехме топката прекомерно постоянно. Оставяхме пространство сред линиите, а Милан са отлични при потреблението на тези пространства ", добави наставникът на Наполи.

Той не пожела да оправдае загубата с неналичието на Викор Осимен поради травма.

" Имахме някои проблеми в този кръг, само че Милан също имаше усложнения с играчи, които бяха ангажирани с националните си тимове ", съобщи Лучано Спалети.

Двата състава ще се срещнат още веднъж в четвъртфиналите на Шампионската лига на 12 и 18 април, тъй че този резултат би могъл да се отрази на настройката на противниците.

" Различното е, че в този момент някой различен, с изключение на мен, ще каже, че не сме имали шанс при жребия. Хората приказват все едно Милан е елементарен съперник за премахване. Сега евентуално и други ще видят по метода, по който аз го виждам ", добави старши треньорът на Наполи.

Спалети наподобява влезе в спор със спортния шеф на Милан Паоло Малдини поради забележка към Рафаел Леао за метода, по който първия си гол.

" Нищо не се е случило. Просто питах за жълтия картон на Станислав Лоботка, съдията изясни, а Малдини мина, махайки с ръце и показвайки, че от самото начало се окайвам или нещо такова. Ние цялостен сезон стоим на пейката и не протестираме, за разлика от Стефано Пиоли, който бе предизвестен от рефера. Мен никой не ме е предупреждавал. Това, което не ми хареса е, че той говореше върху мен и въпросите ми, тъй че му го споделих. Тогава той реагира, само че в случай че питате мен, няма нищо персонално. В последна сметка това е Паоло Малдини. Не съм бил състезател на неговото равнище, само че също съм във футбола от много години ", изясни Лучано Спалети.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР