Старши треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков заяви, че в

...
Старши треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков заяви, че в
Коментари Харесай

Иван Петков: На този етап сме с класа над съперниците ни в България

Старши треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков съобщи, че сега пловдивчанки превъзхождат всички тимове в България. Марица победи Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:15, 25:13, 25:7) след единствено 58 минути игра и завоюва Купата на България за трети следващ път.

" Спечелването на всеки трофей е мъчно единствено по себе си. Може през днешния ден и през вчерашния ден да е изглеждали елементарно, само че зад това стои доста труд, и от наша страна и от страна на съперниците ни. Но на този стадий в действителност нашият отбор е с класа над противниците ни. Важно бе да демонстрираме нашето предимство и да го облечем в следствие. Бях обезпокоени след евротурнирите, че малко отпуснахме парата, само че когато става дума за край, нещата са по-различни ", сподели Петков пред Диема Спорт.

" Вече имаме опит. Няколко години работим по този метод и в Европа и в България. И предходната година направихме разлика в шампионата и за Купата. Имаме екип от страхотни експерти. Мисля, че изпълнихме задачата да надградим. Аз съм човек максималист. Това, че ние постигнахме победа, единствено по себе си е историческо, само че бих желал да сме още по-голям фактор в Европа. Говоря за междинното равнище тимове ", добави Петков.

Треньорът на Берое Петър Дочев разяснява след загубата, че неговите волейболистки не са посочили и 50 % от възможностиет си.

" Изобщо не влязохме в този мач. Категорично Марица беше по-добрият отбор и би трябвало да си го признаем. Тръгнахме нерешително на посрещане, оттова нататък станахме пасивни в офанзива и лесна плячка за тима на Марица. Във всички детайли ни превъзхождаха. Трябва да им отдадем заслуженото. Съжалявам, че не показахме и 50% от опциите си. Това беше целогодишен труд, заслужаващ по-красив и стойностен волейбол ", сподели Дочев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР