Старши треньорът на Марица Пловдив Иван Петков бе гост в

...
Старши треньорът на Марица Пловдив Иван Петков бе гост в
Коментари Харесай

Иван Петков - за пътя на Марица до групите, амбициите и реалните цели

Старши треньорът на Марица Пловдив Иван Петков бе посетител в студиото на DIEMA SPORT и описа забавни елементи по пътя на отбора до групите в Шампионската лига.

"Мисля, че всички би трябвало да се гордеем с това, което реализираме, " съобщи Петков. "Това е истината - спортът е обществен феномен, спортът е за феновете. За обществото. И колкото повече деца влязат в залата, толкоз по-добре си вършим ние работата. "

"Не сме привикнали да сме под светлините на прожекторите. Нашата работа е в залата, да развиваме плана, " добави той.

Петков разяснява и противниците в груповата фаза на ШЛ - Динамо Казан, Хемик и Визура.

"На първо четене, доста мощни противници, за Динамо Казан всички знаят, висока топка е. Ние ще се подготвим, минимум да ги затрудним. Ние имаме шансове. Не изключвам този мач. Хемик от Полша господства в полското състезание, разполага с най-хубавото от полския волейбол. Не съм детайлно осведомен с тима на Визура, имат единствено сръбски състезателки, някои от тях доста млади. Когато пристигна времето, ще разясняваме. В никакъв случай не желаеме да сме новобранец. "

Иван Петков разяснява и квалификационните мачове, които изигра Марица, минали много прочувствено и с доста обрати. Той описа забавни детайлности за развиването на тези конфликти, които Марица завоюва със златни геймове. Петков регистрира смисъла на метода на подготовка - извънредно ориентирана към характерния съперник - и в Европа, и в България.



Наставникът се върна и към началото на плана Марица, от преди 7-8 години. "Сега задачата ни е към този момент Марица да се утвърди в Европа. Дали ще играем всяка година в Шампионска лига или да гоним по-предно класиране в Купата на ЦЕВ, желаеме Марица да е в кръга на европейския волейбол. "

"Конкуренцията в България не е такава, каквато би трябвало да бъде. Но не желая да омаловажаваме работата на нашите сътрудници. И не можем да се оправдаваме с това за мачовете в Европа. "

Иван Петков отговори и на рецензиите, че Марица не разчита на свои състезателки и не създава млади волейболистки: "Не мисля, че тези 16 тима в Шампионската лига имат доста локални състезателки, произвеждане на школата. Хубаво е да те подлагат на критика, това е нещо градивно. Но не мисля, че нашата школа не създава волейболистки. Ние несъмнено желаеме да работим с българки. Но тези, които са на доста високо равнище играят в чужбина и ние не можем да им предложим финансови условия. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР