Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю пред volleymaritza.bg

...
Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю пред volleymaritza.bg
Коментари Харесай

ВК Марица пред старт в Шампионска лига

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде изявление пред volleymaritza.bg преди първия мач в групите на Шампионска лига за новия сезон срещу италианския Савино Дел Бене (Скандичи). Мачът ще се играе на 8 ноември (сряда), от 21:00 б.в. във Флоренция.

– Господин, Крачанов остават броени часове до първия мач в Шампионска лига за новия сезон. Какви са упованията на Марица в шампионата и по-специално в първата среща против италианския Скандичи?

– Италианският ни противник е много първокласен и разполага с много положителни самостоятелни състезателки. За мен персонално един от тимовете, които ще се бори за купата в Шампионска лига. От наша страна не значи, че отиваме да се предадем авансово. Ще забележим какво сме надградили, тъй като запазихме огромна част от състава си и с опита на нашите нови попълнения се надявам една концепция нашето равнище и да покажем израстване.

– Трета поредна година сте отпред на тима и за трета поредна година ще водите отбора в групите на Шампионска лига. Какво е за един треньор това предизвикателство да играе против най-хубавите?

– Със сигурност е огромно израстване за мен, за щаба ми и девойките. Това огромно предизвикателство и се опитваме по най-хубавия метод да се противопоставим. Това зависи и от противника какъв брой ни дава да играем.

– Минаха към този момент няколко мача и от шампионата. Как виждате тима в тези срещи?

– Вървим в вярната посока и надграждаме във всеки минал мач. Трябва още малко за сработваме. През този сезон късно се събра целия тим поради олимпийската подготовка. Малко изоставаме, само че напредваме в подготовката. Вижда се израстването, само би трябвало да станем по-прецизни в избрани обстановки, с цел да можем да извличаме максимума от всяка обстановка.

– Имате ли кадрови проблеми преди първия мач от Шампионска лига?

– Нямаме, упражняваме на цялостни обороти. Миналата седмица имаше вирус и част от тях имаха и температура, само че медицинския щаб направи всичко по силите си те да са пълноценни, както на подготовка по този начин и на мачовете. Не е нещо, което ни тормози. Момичетата са на разположение и всички упражняват пълноценно. Нямаме волейболистка, която да тренира самостоятелно.

– Доволен ли сте от новите попълнения в тима?

– Няма по какъв начин да не съм удовлетворен. Привлякохме опитни състезателки, които са побеждавали в Шампионска лига. Това оказва помощ доста. Нашата чужденка също към този момент се приспособява и демонстрира своите качества и тя подвига нашето равнище. Вървим в една възходяща линия, която е много радваща.

– Преди няколко дни още веднъж бяхте определен за селекционер на националния тим до 20 години след мощното показване на Световното.

– Искам да благодаря на федерацията, която гласоподава още веднъж доверие на мен и моя щаб. Свършихме много работа с девойките през предишното лято. Първо желая да свършим работата на клубно равнище и по-късно ще мисля за националния тим. Ние като щаб ще продължаваме да следим девойките по какъв начин израстват през сезона, с цел да можем да знаем кои са най-добре готови и кои ще получат повиквателни.

– Как желаете да наподобява Марица през този сезон?

– Най-важното е да сме здрави и да няма травми. В Шампионска лига се надявам да покажем надграждането ни, който започнахме ооще от предходната година. Надявам се да успее да се преборим с унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), с цел да успеем да продължим присъединяване си в Купата на ЦЕВ. Това е от нашите цели, които сме си сложили. Допълнителни мачове в Купата на ЦЕВ ще вдигнат още повече нашето равнище.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР