Старши треньорът на Левски Станислав Генчев сподели какви са впечатленията

...
Старши треньорът на Левски Станислав Генчев сподели какви са впечатленията
Коментари Харесай

Станислав Генчев: Искам да направя отбор, който играе печеливш футбол и накрая на сезона да вдига трофеи

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев показа какви са усещанията му след първите месеци отпред на " сините ". Той разяснява системата, която употребява - 3-5-2 и съобщи, че за всеки треньор ще е доста мъчно на " Герена ", ако иска да излезе от сянката на Станимир Стоилов.

Ето каква още сподели той пред Българска национална телевизия:

" Изключително благополучен съм, че се завърнах в Левски. И като футболист постоянно съм се надявал да имам втори късмет да облека синята фланелка. На първата ми конференция споделих, че фантазията ми е да съм треньор на Левски и тя се реализира. Моята работа е да върна тима на мястото, което заслужава.

Аз съм огромна късметлия от позиция на това, с кои треньори съм работил. От всеки съм се постарал да взема по нещо. Футболът се развива толкоз бързо, че неща, които са употребявани преди 5 години, в този момент единствено 30% от тях може да донесат триумф на един треньор. Общото сред всички треньори е по какъв начин работят психически с футболистите и по какъв начин ги държат искащи да печелят още и още.

На всеки треньор ще му е мъчно, в случай че това е задачата му - да излезе от сянката на Станимир Стоилов. Мъри, назовавам го по този начин, тъй като сме били съотборници, бил ми е и треньор, е човек, който направи доста за развиването на клуба. Много мъчно е да бъдат повторени триумфите му. Всеки един треньор, в това число и аз, който идва тук, би трябвало да степенува нещата малко по малко. Искам да направя тим, който играе печеливш футбол и най-после на сезона да подвига титли. Старая се да развъртвам тима, да усъвършенствам моята работа, да усъвършенствам и играта на тима. Не желая да се съпоставям с никого, какво е било преди и какво може да бъде по-късно. Със Стоилов съм в доста положителни връзки. Не сме се чували, с цел да приказваме какво може да ми е потребно на мен тук или какво мога да свърша. Като цяло съм човек, който се учи от всеки по-опитен футболист. Не одобрявам рецензията като засегнатост.

Отборът стартира доста добре. В последните три мача сме отбелязали единствено един гол. С Хебър и Спартак Варна играта не ми хареса. В паузата отделяме внимание на дейталите, които ще са ни нужни за идващите мачове, с цел да се върнем на победния път с добра и резултатна игра. На всички ни е ясно, че в Левски освен успеха е значима, а и методът, по който се реализира. Феновете пълнят стадиона, с цел да гледат победи с добра игра, а не измъчени победи с по 1:0.

Критики постоянно ще има, каквато и система се употребява. Системата на игра са просто числа. Всичко опира до вижданията на треньора и какви са изпълнителите. Всяка система може да бъде и доста офанзивна и доста отбранителна. Неслучайно ние сме тимът, който е отбелязал най-вече голове. Това не е плод на някаква случайност, а на целенасочена работа. Сигурен съм, че в идващите мачове почитателите ще се убедят, че това е офанзивна система. Един или два мача не могат да ни разколебаят. Всеки тим минава през сложни интервали. Аз съм на мнение, че колкото повече се играе в една система, футболистите упражняват нея и отработват другите модели на изнасяне на топката, отбранителното заставане, пресата, толкоз нещата ще се усъвършенстват. Не съм на мнение, че когато има един или два слаби мача, повода е системата и би трябвало да се сменя. Може да се сменят изпълнителите, някои модели на игра. Системата на игра при никакво състояние няма да бъде сменяна. Футболистите, с които разполагаме, са идеални за тази система.

За мен е най-важно да не се отклоняваме от пътя, по който сме поели. Ние сме били наясно от първия ден, в който дойдохме тук, че ще има сложни моменти. Ще има моменти на разколебаване в управлението, във почитателите дали това е вярната система. Това е част от играта. Най-важното е това, което ние работим, да виждаме, че се получава на терена. Нас не ни тормози, че имаме три следващи гостувания, тъй като на всички места се усещаме като домакини.

Със сигурност е доста по-добре за ЦСКА, че има смяна в програмата. Резултатите на ЦСКА не дават отговор на класата, която имат. Имат задоволително време да се приготвят новите им футболисти и треньор. Това облагодетелства, само че ние не се оплакваме

Нашата цел е да се борим за купа и купа. Има неща, които би трябвало да подобрим в играта и работим в тази тенденция. Трябва да се концентрираме върху това, което вършим ние. Не би трябвало да се концентрираме върху отзиви и външна интервенция. Смятам, че опциите да се борим за купа са изцяло действителни.

 Генчев засегна и тематиката, че в обществените мрежи постоянно излиза информация вътрешна информация от клуба.

" Това не е добре. Приемам нашия тим като едно семейство. Едно семейство е мощно, когато е сплотено. Не би трябвало да излиза информация от клуба. Ние не можем да кажем на хората какво да приказват и какво да пишат. От нас се желае това, което приказваме в съблекалнята, да си остане тук ".

 Станислав Генчев: Момчетата се вложиха оптимално, само че дадохме свидна жертва
Станислав Генчев: Момчетата се вложиха оптимално, само че дадохме свидна жертва

Контузията на Лима явно е сериозна
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР