Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Стоилов: Трябва да изиграем всеки мач като финал, ако искаме да спечелим нещо в първенството

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва пред медиите преди утрешното домакинство на Арда. " Сините " одобряват кърджалийци в дуел от 9-ия кръг на efbet Лига.

" Като физика сме в положително положение. Изключвам някои дребни болежки, които е обикновено да имат футболистите. Надявам се всички да могат да вземат присъединяване в мача. Не е прелестно, изключително когато загубиш с дузпи. Загубите каляват подобен нежен и млад тим. Това ще бъде добър образец за младите играчи, с цел да продължат да работят и да видят какъв брой дълъг е пътят във футбола пред тях. Надявам се това да прави тима по-силен. 

Трябва да се концентрираме върху утрешния мач. Основният аршин, който ме интересуваше до каква степен е стигнал тимът, са мачове като този с Лудогорец и тези от евротурнирите. Видях един Левски, който е вдигнал равнището си. Притесненията ми са дали ще успеем да запазим упоритостта и мотивацията от тези мачове. Ако ги запазим, може да скъсим дистанцията до водачите. Важно е всеки мач да играем добре. 

Лесно е, когато играеш огромни мачове - тогава няма потребност от конфигурация и вътрешна мотивация. Присъствието на почитателите постоянно подтиква играчите към по-добро показване. Ако желаеме да спечелим нещо в шампионата, би трябвало да изиграем всеки мач като край. Мисля, че всички футболисти ще бъдат здрави за дуела. Една-две промени може да създадем, най-много предвид на това, че някои от играчите бяха заболели. 

Ноа беше с наказване. Той е здрав и няма да има проблем да вземе присъединяване. Ще създадем по този начин, че да задържим тима пресен през целия мач. Арда играе добър и комбинативен футбол. Събраха порядъчен и огромен брой футболисти на положително равнище. Играят с въодушевление. Отбор, който управлява обстановката и играе футбол. Всичко ще зависи от нашето показване на следващия ден. Не би трябвало да се позволяват самостоятелни неточности и да играем нашия си футбол. 

Ники си е наш вратар. Пламен се показва на положително равнище. Няма причина да вършим промени. Това е съвършен миг да дадем късмет на Пламен в това дълго състезание, с цел да забележим до каква степен ще издържи психически. Още зимата се опитахме Пламен да пази във значими мачове, само че не устоя. Пътят на Левски минава през налагането на млади играчи. Докато Пламен пази добре, Ники ще чака. Като млад вратар получава преференции. Ние не търсим отговорни, търсим основаване на бъдеще за Левски. Освен младостта, в младите ни вратари има и цена. Левски не е задоволително гарантиран финансово. Трябва да сътворяваме млади играчи, които да костват нещо в бъдеще. 

Не съм супер оптимист за бъдещето на Левски. Винаги съм вярвал в симбиозата сред последователите и тима. Вярвам и във футболистите. Те ще съумяват да се развиват последователно, тъй като не може непрекъснато да търсим нови и нови играчи. С този тим и работа Левски би трябвало да се усъвършенства. Нямам терзания за огромните мачове. Имам терзания против противниците от средата на таблицата. Видя се, че можем да играем футбол. Видяхте, че с Левски става футболно шоу. 

Имахме мощен съперник в лицето на Лудогорец, който също игра същински футбол. Това е пътят. 

Резултатът го има и го няма. За страдание загубихме на дузпи, очевидно това е съставен елемент, върху който би трябвало да работим. Одобрявам съществуването на втория тим, само че не и резултатите. Като упоритост и предпочитание вървят добре младите играчи. Имат стъписване изключително при гостуванията, само че това беше концепцията - 17 и 18-годишните да играят мъжки футбол. Имахме хрумвания да подсилим втория тим предвид на това, че има доста млади играчи с чужденци като Нейтън, само че седмица преди шампионата излезе решение на БФС, че единствено играчи, които са упражнявали две години в България, могат да играят във втория тим. За нас това е дискриминация, защото Нейтън Олдър е член на Европейския съюз. Опитахме да водим разговор, само че ни беше отказано. Това е добра опция за нас и футболистите, че откакто не можеш да побеждаваш в третото равнище, по какъв начин ще играеш в елита и Левски. За тях това е положително предизвикателство. Когато придобият повече убеденост, ще дойдат и резултатите. Нямам други терзания ", съобщи Стоилов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР