Старши треньорът на Левски“ Станимир Стоилов говори на пресконфереция преди

...
Старши треньорът на Левски“ Станимир Стоилов говори на пресконфереция преди
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Крехък отбор се изгражда при големите мачове и срещу големите противници

Старши треньорът на „ Левски “ Станимир Стоилов приказва на пресконфереция преди финала за Купата на България в неделя.

„От много време има предстартова тресчица и освен за Купата, само че и за другите мачове. Ние изоставахме много в игровото си държание, резултатите и класирането. Особено в този момент, когато успяхме да стигнем до финала и да спорим за трофей, е обикновено да има напрежение в играчите и в мен. Естествено, при мен е по-спокойно, в сравнение с при играчите, тъй като задоволително съм взел участие в такива мачове и съм печелил Купите на разнообразни страни. Но в действителност има предстартова треска“, стартира Стоилов.

„ Нямам проблеми със състава в главата си. Естествено, повече имам терзание по какъв начин ще играем. С оглед на това, че против нас има тим, който има насъбрани досатъчно значими мачове, огромна убеденост и самочувствие и един умел управител, това е една причина ние да се оправим добре и всеки, който получи опция, да играе добре “, добави наставникът на „ Левски “.

Той разяснява и обстоятелството, че на вратата ще застане младият Пламен Андреев: „ Нямал съм диалози с Пламен. Той е израснал в школата на „ Левски “ и знае какво е да се играе против този противник. Не мисля, че им е нужна от спомагателна конфигурация на играчите от школата. Това е значим мач и съперникът има много повече опит, като се има поради, че е и печелил с този трофей. Няма да се чудя кой да играе на вратата. Мисля, че прекомерните препоръки могат да вкарат напрежение. Планът и концепциите за развиването на Левски, това ме кара да предпочитам Пламен. Такава е тактиката и концепциите за развиването на клуба. След като съм споделил, че младите ще пазят, не е тъй като да се върша на забавен. Преди доста години в първия ми мач в групите на Лига Европа пази Ники Михайлов, който тогава беше на годините на Пламен в този момент. Имаме проект и една победа или загуба не е от голяма важност за развиването на клуба. Ако става за Левски въпрос, ми е още по-лесно да решавам “.

„ Отбор като нашия се построява и към момента е нежен. Би трябвало да мине през такива мачове и напрежение. Още при полуфиналния мач споделих, че няма какво повече да желая от край като този. Ако успеем да спечелим, това ще бъде една поредна стъпчица напред. Крехък тим се построява при огромните мачове и против огромните съперници “, сподели още Стоилов. „

Смятам, че от през днешния ден би трябвало да приказваме единствено за футбол и феърплей. Той зависи доста от нас двамата, от футболистите и съдиите. Трите страни би трябвало да се обединим в името на футбола и да създадем един празник след 17 години. Винаги съм бил за взаимно почитание сред клубовете. Мисля, че това бе добър миг ние мениджърите да покажем нашата взаимност към феърплея. Много зависи от треньорите какво ще е държанието на играчите. Ако ние кажем на играчите да имат задоволително спортна завист, само че да съблюдават феърплея, това ще се отрази и на публиката. Откакто Пардю е треньор, това се отразява и на скамейката на тима. Имам голямо почитание към него и неговата кариера, само че на терена ще желая да спечелим. Трябва да покажем, че футболът не е война. “, приключи старши треньорът на „ Левски “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР