Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде съвместна пресконференция с

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде съвместна пресконференция с
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Отдавна имам предстартова треска

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде взаимна конференция с наставника на ЦСКА Алън Пардю преди конфликта сред двата тима във финала за SESAME Купа на България, който ще бъде в неделя (15 май), от 17:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “.

Специално в мен от много време има предстартова тресчица и то освен за Купата, ами и за моя тим. Изоставахме много в резултатите, в борбите, в класиранията. С оглед на това, че стигнахме до край и опция за нашия клуб да спори за трофей, обикновено е да има напрежение в играчите и в мен като треньор.

При мен е малко по-спокойно. Достатъчно съм взел участие и съм печелил купи в избрани страни. В моите футболисти има предстартова тресчица сигурно “, стартира Стоилов. Той изясни за общата си фотография с Алън Пардю и Купата.

„ Снимката с купата ще наподобява по-добре, по тази причина я допрях. Искам Левски и моите играчи да я допрян. Важно е на терена какво ще се получи и който е по-добър да завоюва. Това е моето предпочитание “.

„ Нямам проблеми в главата си със състава. Повече терзания имам по какъв начин ще играем. Срещу нас ще има един тим, който има задоволително опит. ЦСКА има над 12 мача в евротурнирите и в груповата фаза. Имат и задоволително прочут и умел управител. Това е една причина да се представим добре и да играем по най-хубавия метод “, счита Мъри. Той за следващ път изясни решението си да залага до самия завършек на Пламен Андреев.

" Нямал съм диалози с Пламен Андреев. Той е израснал в школата на Левски. Не мисля, че му е нужно утешение. Там е играл доста мачове против ЦСКА. Да, нашият съперник има повече опит. Пламен обаче е наш кадър и той ще си получи шанса. Излишните упътвания може да вкарат младия вратар в излишно напрежение. Той се показа добре в предните мачове, уповавам се да задържи равнището. Предполагам, че и Ники Михайлов си приказва с него “.

Станимир Стоилов се върна към тематиката за съдията. От ЦСКА излязоха с декларация срещу назначението на Николо Попов, а Мъри отговори.

„ Каквото имаше да кажа по тематиката с Никола Попов, споделих. От през днешния ден нататък би трябвало да приказваме за футбол и за феърплей. Той зависи доста то футболистите и нас двамата като мениджъри. Както и съдиите. Трябва да се обединим трите страни и след 17 години очакване дано по-добрият да завоюва. За мен беше необятна декларацията на ЦСКА “.

" Искаме ми се да играем с студен разум, само че тим като нашия, който се построява и е нежен, би трябвало да мине през такова напрежение. Още след полуфинала споделих, че няма какво повече да желая от мач край сред Левски и ЦСКА. Битка футболна и по този начин може би ще се кали всеки тим. Ако спечелим, това ще е поредна нежна стъпчица напред. Отбор се ражда при победи против огромни противници ".

„ Планът и концепциите, които имам за развиването на Левски, ме карат да не отстъпвам решението си за вратарския пост. Такава е тактиката. Ако щеше и на следващия ден да е международната купа. След като съм споделил, че младите ще пазят те ще пазят. Това би трябвало да се отстоява. Преди доста години, съдбоносен за Левски за влизане в групите на Лига Европа, пази Ники Михайлов. Нямам подозрения, че Пламен би трябвало да пази. Една победа и една загуба не са решаващи за развиването на нашия клуб. Аз мисля за развиването на клуба и когато става въпрос за Левски, още по-лесно взимам решенията “.

Мъри Стоилов си спомни последната извоювана купа на „ сините “ през 2007 година, когато побеждават Литекс във финала с 1:0 след продължения.



„ След като спечелихме купата, първите два дни празнувахме. Имахме шанс да вкараме съдбоносен гол във финала с Литекс. Не знам дали сме подготвени за продължения и дузпи, само че сме подготвени да играем 90 минути мач, с цел да отговорим на упованията на почитателите. Ще има цялостен стадион, ще има футболна борба и който е по-добър ще завоюва “.

Стоилов проучва в резюме трите мача на Левски против ЦСКА през сезона, от както се завърна отпред на отбора.

„ Мачовете протекоха под друга атмосфера и обстановка. При първия мач против ЦСКА бях с тим, който беше в тежко състояние. Тогава се противопоставихме, само че загубихме. Втората нямаше условия за игра, а при третия мач бях на трибуните. Искам да държим нашия си жанр на игра и да бъдем Левски, който всички чакат и най-сетне да спечелим нещо след доста премеждия “.

„ Винаги съм бил за взаимно почитание сред клубовете. Това беше добър миг треньорите да покажем взаимност към феърплея. Много зависи от треньорите какво ще е държанието на играчите. Ако ги убедим, че би трябвало да играят със спортна завист, само че да съблюдават феърплея и по трибуните, ще има положителни сигнали. Има забележителна смяна в държанието на тима, откогато Пардю е отпред. Имаме почитание един към различен. Имам голям почит към достиженията на Пардю. Ще съблюдаваме футболните правила. Футболът не е война и би трябвало да победи по-добрият “.

„ Аз не съм доста по надъхването, аз съм по образованието на играчите. Историята би трябвало да се помни и да се почита, само че би трябвало да се мисли и за сегашното. Нашите футболисти имат задоволително време да опознаят историята на клуба “.

„ Според мен младостта има и предимство, и дефекти. Стратегията на Левски и проектът, който имаме, включва млади играчи. Не се тормозя от младостта. Радвам се да имам млади играчи. Тези играчи имат безграничен на този стадий благоприятни условия. Не знаем до каква степен могат да стигнат и те самите. Радвам се, че получават благоприятни условия да играят. Вече двама от младите играчи занимават за финалите на Европейското състезание. Няма да вземат участие във финала. Разрешихме им да заминат. 12-13 млади играчи в добра възраст. Не съм считал, че младостта е недостатък. Те би трябвало да наподобяват възрастни с държанието си на терена “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР