Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконферецния след в

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконферецния след в
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: При всички положения бих предпочел да играем официално мачове пред контроли

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконферецния след в последната контрола на " сините " преди подновяването на борбата им в Първа лига тази събота (8 април) с мач против Локомотив София.

Стоилов разкри, че е останал удовлетворен от видяното предпочитание у неговите футболисти в инспекцията, само че добави, че отборът продължава да изпитва проблеми в завършващата фаза.

Желанието в тази контрола беше по-голямо от мача с Ботев Враца. Но към момента считам, че би трябвало да намерим правилния темп и да вдигнем придвижването си по терена. Естествено, би трябвало да подобрим завършващата фаза, тъй като през първото полувреме имахме 4-5 положения, даже повече, които пропущаме с лека ръка. Срещу по-сериозен противник това може да се окаже значимо. Труден интервал е, когато толкоз дълго време нямаш публични мачове, тъй като гадаеш в какво положение са футболистите ", стартира наставникът на Левски.

Българският експерт разяснява още кадровите проблеми в състава си, както и дали повече млади футболисти ще стартират да получават шансове.

" Петрис има лека простуда, а Кристиян Димитров имаше удар в мускула от предния мач и получи оток, който е съвсем липсващ. Надявам се двамата до ден-два да бъдат подготвени за игра ", показа Стоилов.

" Голяма част от младите регулярно упражняват с нас. При някои вършим непрекъснати въртележки - първия тим, втория. Всички би трябвало да получат тласък да покажат каквото би трябвало. С оглед на двамата осъдени играчи и травмата на Илиян Стефанов е обикновено някои от младите да попадат в групата. Много е прекрасен футболът, тъй като има целен терен, на който всичко се вижда. Така че, който демонстрира качества, ще играе. Има млади играчи, които се стараят и очевидно напредват. При младите казусът, че имат интервали на върхове и спадове, само че би трябвало да продължи тяхното образование. Темата за младите и основаването на фрагменти се оказва извънредно тънка в българския футбол. Трябва да търсим нашето равнище. Много по-лесно е да влезеш в тимове с по-малки условия и критерии, в сравнение с във водещите тимове. Затова тук младите играчи би трябвало да скачат доста по-високо ", добави той.

Треньорът на Левски за следващ път засегна и тематиката с липса на задоволително публични срещи, като съгласно него това е и измежду вероятните аргументи за неналичието на задоволително динамичност в българския футбол.

" При всички положения бих предпочел да играем публично мачове пред контроли. Постарахме се да имаме нужния игрови темп. Това са въпроси, които би трябвало да ги задаваме на хората, които вършат програмата. Имам мачове за Купата, само че в целия свят се играят междинни кръгове. Не може поради осем тима, които играят четвъртфинали другите да стоим по 20 дни без мачове. Сега след мача в събота имаме още 10 дни до идващия мач. Така че се оказва, че за един месец сме играли мач единствено против Локомотив София. Това са професионални футболисти и бизнес, като би трябвало да има доста повече мачове при положителни условия. Щеше да е по-добре шампионата да беше в този момент в началните си кръгове. Ние отново ще играем събота-събота. За това се оплакваме, че няма динамичност. Аз към този момент изчерпах капацитета за тренировки, тъй като имаме доста дълго време да се готвим. Мачовете носят престиж, авторитет, победи и доходи, популярност на играчите и клуба ", сподели ментор на " сините ".

Накрая Станимир Стоилов отговори и на въпросите, свързани с информациите за негово овакантяване на Левски след края на акцията, както и какви са упованията му за идното Общо заседание в четвъртък.

" Отдавам спекулациите на интереса към Левски. Много от нещата се преекспонират или всеки може да приказва каквото си желае. Отдавам го и на нездравата конюнктура. Когато има нещо, ще го разберете първо от мен. Никога не съм крил нищо ", безапелационен бе Стоилов.

" Очакванията ми от Общото заседание е да влязат повече доходи в клуба, с цел да почнем да чистим отговорностите към страната ", приключи треньорът на Левски.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР