Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди мача

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди мача
Коментари Харесай

Мъри: Най-важното е да намерим пътя към победите

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде конференция преди мача със Славия от efbet Лига. Той разяснява най-старото столично дерби, както и проблемите вътре в състава на " сините "

" Надявам се футболистите да са пределно съсредоточени и стимулирани, с цел да обърнем тази серия. Нормално е да има напрежение и да има лек дискомфорт от дългата серия без победа. Както можеха да са пет равенства, по този начин можеха да са четири победи и един еднакъв. Мисля, че може тъкмо в най-старото столично дерби да обърнем обстановката. Ангажиментът на футболиста е на следващия ден да завоюват мача и то с добра игра. Ако желаеме да намерим опрощение, споделяме, че е огромно напрежението. Не виждам какъв брой е огромно напрежението, когато играеш на " Георги Аспарухов " или пред почитателите на Левски. Общият баланс в тима като игра е нарушен, само че като жанр не е. Много е значимо да виждаме в очите на футболистите тази свръхамбиция да печелят. Именно тази свръхамбиция прави разликата. Нашите играчи би трябвало да свикнат да играят напрегнат. Ако не можеш да играеш напрегнат, не можеш да разчиташ да се бориш за резултати, трофеи или купи. Надявам се на следващия ден да забравим всичко ", стартира Мъри.

" Ивелин Попов тренира цяла седмица, здрав е. Надявам се да го вкараме в тима и да държи без контузия до края на сезона. Когато направи пълноценна подготовка, следващата година ще забележим Ивелин Попов, на който всички разчитаме. Досега не е набрал оптималната спортна форма "

" В България елементарни буксуването го дефинирам от резултатите. Лично в моите разбирания е да виждам качество. Резултатите рано или късно ще си дойдат. Прекалено доста играчи играха огромен брой мачове и може да има пренасищане. Конкуренцията нормално държи играчите на оптималната спортна форма. Имахме потребност от повече конкуренция. Тези играчи са посочили, че могат да играят футбол. Според мен упоритостта им не разрешава да печелят последните мачове. Нямаше да съм удовлетворен, в случай че тимът играеше по друг метод. Доминиращият футбол на Левски беше налице. След като имаш този жанр и метод на игра, значи тимът е постигнал нещо. Мисля, че ще намерим пътя към успеха ", показа той.

" В момента най-важно е да намерим пътя към успеха. Ако намерим този път, успехите непроменяемо ще дойдат. Отборът би трябвало да продължим да играе в преобладаващия си жанр. Левски е в положение да изгуби и да навакса доста точки. Аз персонално чаках проблеми и спадове. Неслучайно употребявам думите нежен тим. Левски мъчно можеше да загуби в тези 5 мача, това е на 200%. ", разяснява Мъри.

" Имаше мачове, в които тотално ни избяга футболният късмет. Имаше положения, които в действителност трябваше да бъдат осъществени. Част от играчите към момента нямат мисленето на футболист на Левски. За тях това ще бъде потребен урок най-много за неизменност. Всеки един от футболистите на Левски в този тим сподели, че има мястото си в тима. Въпреки че надиграваме съперниците си, ние би трябвало да играем още по-добре. Когато имаме и по-голяма конкуренция, няма да има състезател, който да не бъде на максимума си, тъй като незабавно ще отпадне от групата "

" Съдиите са тематика, която аз заобикалям да разясня. Даже в нашите заявления не си разрешаваме да разясняваме съдийството. Искаме да се изчистят проблемите. Който и арбитър да преценяват да свири, нямаме искания. Много се спекулира с тематиката отсрочване на мачове. И ЦСКА, и Лудогорец, и Ботев Пловдив имаха отсрочени мачове. Не би трябвало да се гледа еднопосочно. Получихме преференции, което е добре за евроучастието на тимовете. Последното нещо, което желая, е да влизаме в словесни престрелки с други клубове. Само ние ли отложихме мачове? Много от смешните ни кавги могат да бъдат решени с една голяма полемика "

" Днес и през вчерашния ден беше подписан договорът за лагер в Дубай. Имахме диалози много време. Смятам, че там са най-хубавите условия. Естествено, финансирането на лагера беше от външни нови спонсори. Г-н Ивков съумя да обезпечи една голяма сума за положителни условия. Когато клубът реши, ще обявим сътрудниците, които помогнаха за това нещо. Това са неща, които са наложителни за всеки един клуб. Когато лятото имаше положителни условия в България, Левски остана тук. Когато зимата няма положителни условия, е обикновено да търсим различен вид ", приключи Станимир Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР