Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович даде официален брифинг преди

...
Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович даде официален брифинг преди
Коментари Харесай

Стоянович: На Левски му трябват точки, както и на Етър

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович даде формален брифинг преди визитата на „ сините” на Етър Велико Търново. Стоянович призна, че „ сините” ги чака тежък мач в остарялата столица и подчертава, че клубът се нуждае толкоз от точки, колкото и Етър.

Наставникът също по този начин отличи работата на „ виолетовите” с дейностите да вземат Димитър Бербатов в щаба си, като треньорът на Левски мисля, че Берба доста може да помогне на футболистите на Александър Томаш с опита си.

„ Имаме някакви проблеми с контузени играчи. Някои по-малко, други повече. Става дума за 2-3 играчи. Не са типични травми, само че медицинският щаб ще каже след подготовка. Играчите имаха цяла седмица за работа и са по-добре физически след Монтана. Утре ще реагираме преди мача. Не може да приказваме дали Бари в този момент може да е титуляр за Етър. Имаме своята философия, само че отново зависи от контузиите. Според мен Бари добре се аклиматизира за трите дни, от които е тук. Виждаме да има качества, в този момент е негов ред да ги демонстрира на всеки мач. Това е Левски и няма време да релаксира. С огромно почитание към Монтана, само че условията към Левски са други и футболисти като него би трябвало да са на 100%”, стартира Славиша.

„ Не беше единствено на мача в Монтана, а и на подготовката в Хърватия да държим непрекъснато равнище. Работим съществено върху това. Статични положения има през целия мач, само че по принцип би трябвало да сме подготвени и за това. По-добре се намираме към този момент след тренировките”.

„ Трябват точки – обикновено. И ние не сме в удобна зона, а през вчерашния ден Монтана би и има 17 точки, а ние с 18. Етър търси своите точки, както и ние – обикновено. Трябва да знаем какво желаеме на терена. Дали ще ме изненада Етър? Всичко е допустимо. В началото на шампионата сме, анализирали сме ги, познаваме и треньорът им. Те желаят да имат визия на терена, компактни са по терена. Чака ни тежък мач, само че би трябвало да сме съсредоточени през цялото време. Отборът на Етър е по-различен от есента и това е”, продължи Стоянович.

„ Не сме в позиция да подценяваме никой тим. На мен това ми е кристално ясно. Ако мислят по този начин, бързо би трябвало да трансформират в главата си това мислене. Резултатът от мача в Разград не мога да кажа, че е действителен, тъй като Етър имаше червен картон. При 0:0 те имаха 2-3 положителни положения и в случай че бяха вкарали гол, мачът можеше да се развие по различен метод. В този мач нямаха шанс, само че чакаме друго лице от тях в неделя и не мисля за загубата им в Разград. Знам, че са стилен екип и имат няколко футболисти, които могат да създадат огромен проблем, тъй като направиха такива и на халфовете и отбраната на Лудогорец”.

„ Ще забележим каква ще е схемата. Работим върху 2-3 постройки. Много зависи от медицинските отчети кои са способни и кои не да играят след контузиите. Тома Даске е халф и чакаме смяна за него. Начо Монсалве и той нямат връзки по терена, само че сигурно би трябвало да намерим различен състезател, тъй като Даске е с картони. Защо да се тормозя за на следващия ден? Хубаво е хора като Бербатов да дават информации на футболисти, това е обикновено в играта. Супер работа на мениджмънта на Етър. Той може да каже доста на нападателите и играчите. Там са Ангелов, Кнежевич, Боруков и с неговия опит може да принесе доста за играта им”, анонсира Славиша.

„ Мисля, че жълтите картони при нас са от разнообразни фактори. Нямаме картони за вербални дейности, а поради закъснели механически. Няма какво да им приказвам по-сериозно. Просто би трябвало да сме по-умни по кое време вършим, къде вършим и правим фауловете. За Тома Даске – прави фаул, където не би трябвало да го прави, само че и не беше толко отговорен, колкото играчът, който загуби преди него топката, с цел да не стане контраофанзива. Имаме да работим върху тактическите детайли. Засега не виждам потребност да вършим още прехвърляния в Левски. Може някой да си тръгне. Сега не виждам потребност от нови играчи. Доволен съм, когато всички играчи демонстрират положителни неща по терена. Сега е ред на играчите да оправдаят доверието, което клубът им е дал. Сега би трябвало да го оправдаят с връзки и игри. Възможно е, само че и не е. Това нещо няма правила, аз ще бъда удовлетворен сега, в който те създадат това, което се желае от тях на терена и да са по-добри от предните играчи – по тази причина са докарани тук”, приключи Стоянович.

function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР