Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде специална пресконференция

...
Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде специална пресконференция
Коментари Харесай

Николай Костов обяви голямата цел на Левски през втория полусезон

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде специфична конференция преди началото на зимната подготовка „ сините “. Специалистът разяснява обстановката в тима, напускащите играчи и евентуалните нови попълнения и задачите на тима през втория полусезон. 

Според него, " сините " ще гонят победа във всеки един мач до края, което да докара тима до присъединяване в Лига Европа или " нещо по-добро ".

„ Пътуваме за лагера с 24 футболисти плюс вероятно удобното разивтие за футболиста, който чакаме да замести Роналдо, тъй като той към този момент бе оповестен “.

„ Ще има входящи прехвърляния. Спекулации има доста. Много сме разочаровани със обстановката с Краев и Петрис. Свидетел съм, направиха се оптимални старания да се възобновят договорите си, не го направиха. Играчите може би ментално са с тимовете, с които се договарят, имат цялостните права. Играчите към този момент може би ментално. От новата година може да договарят с други тимове. Те няма да пътуват с нас. В придвижване ще търсим играчи на техните позиции. Постъпихме доста правилно с тях, изчакахме до последния миг. Забавиха се поради тях входящите прехвърляния на техните позиции. Основната цел бе да запазим тима. За страдание това са играчите, с които ще се разделим и на тези позиции ще търсим играчи “.

„ Нямам резултатите от самостоятелната подготовка на футболистите. До два часа прехвърлянето на Роналдо ще бъде оповестен публично. Всички съществени играчи ще липсват на тима “.

„ Направил съм разбор още в първия ден след края на шампионата и не съм ги правил самичък. Направени са доста положителни разбори. Знаем върху какво би трябвало да работим, имахме положителни достижения по време на шампионата. Въпреки че загубихме в някои мачове, имахме положителни представяния. Това не се виждаше в последните мачове, имаше ред аргументи, главната е физически спад, контузии на играчи и дисбаланс “.

„ Със Саид Ибраимов нямаме развиване. Беше ясно, че трябваше да се причисли при започване на шампионата. Той си взе решение да си остане в казахстанския тим. Красимир Петров е помощник-треньор. Ще му бъдат сложени съответни задания и той ще би трябвало да си ги извършва. Не мога да ви кажа какви ще са тъкмо те в този момент “.

„ Това, че губим съществени футболисти не е прелестно, само че задачите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме първенци, само че отстъпихме. Не се знае какъв тим ще имаме, по какъв начин ще се подготвим. Целите са високи, няма по какъв начин да избегнем напрежението. Единственото е глупавото губене на точки. С четирите точки, които загубихме от Крумовград и Локомотив София, щяхме да сме напред и да гледаме с различен позитивизъм. Изостанахме от водещите тимове Черно море, Лудогорец и ЦСКА. Целта на подготвителния тим е да се структурираме по този начин, че да бъдем по-ефективни в количеството на нашите позиционни офанзиви, по какъв начин ще ги построяваме, с цел да си върнем оптимизма. Целта през втория полусезон ще бъде победа във всеки един мач и това да докара тима до присъединяване в Лига Европа или нещо по-добро “.

„ Докладът е изработен, само че е конфиденциален. Щом сме споделили, че ще създадем, значи сме създали. Ако желае, Боримиров да ви го даде, само че не мисля, че е нужно, това са секретни неща. Всички български футболисти са забавни, само че най-интересни са тези на Левски. Не е инцидентно, че младите ни левскари упражняват непрекъснато с първия тим “.

„ Очакваме Билал Бари да е на цялостни обороти, само че би трябвало да сме доста деликатни с него “.

„ Иван Андонов трябваше да изиграе мач. Грешката е моя. Трябва да сме в по-реалната конкуренция за вратарство. Ван дер Каап си играеше и имаше значима роля за мачовете през сезона досега “.

„ Ако си върнем играта, ще наваксаме доста точки, тъй като сме мощен тим. В края на шампионата нямахме въодушевление, загубихме значими мачове, значими точки. Наруши се салдото, тъй като излязоха значими играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме неуместно изгубени мачове “.

„ Ще бъдем на положително място, добре сме проведени, проведени са ни всички контроли. Надявам се, че тези условия ще бъдат почетени от нашите играчи и те ще се приготвят оптимално добре. Фадига и Дарлан би трябвало да са приспособени и да покажат по-добри игри през втория полусезон “.

„ Решението на клуба е по-добре Краев и Петрис да бъдат продадени, в сравнение с да си тръгнат, когато им изтекат договорите. Те ментално надали ще бъдат с нас, не знам дали ще бъдат ангажирани с тактиките на тима, дали ще поддържат дисциплинираност. Мачовете от втория полусезон са най-важни за нас “, приключи Николай Костов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР