Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов бе изключително критичен по

...
Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов бе изключително критичен по
Коментари Харесай

Димитър Ангелов: Съдийството е изключително некоректно, някои хора искат да смачкат Левски

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов бе извънредно сериозен по въпроса със съдийството на баскетболните мачове в България. Наставникът на столичани съобщи, че би трябвало да се вземат съществени ограничения с ръководенето на мачовете, като конкретизира върху съдийството по време на днешната победа на " сините " над Спартак Плевен с 82:69. В края на третата четвърт Ангелов и Божидар Гьорев бяха дисквалифицирани, като Тити Папазов водеше тима във финалния интервал.
 Левски удължи пропадането на Спартак в с напрежение дерби с дисквалификации в Левски удължи пропадането на Спартак в с напрежение дерби с дисквалификации в " Триадица "
" Искам да поздравя тима на Плевен, който игра мъжки и се бори. Поздравявам и моя тим за метода, по който игра и преодоля външните фактори. По мотив моето изпъждане - стига се до две механически нарушаване на пейката и аз трябваше да напусна терена. Аз доста време мълчах. Говорих с господин Глушков преди два дни и му обясних защо става въпрос. След мача с Пловдив загатнах, че съдийството е извънредно неточно. Аз не замлъквам, дано ме глобят. Същото се случи в мача с Рилски състезател, преглътнахме го. Това през днешния ден мина всевъзможни граници. 

Когато беше ерата на Лукойл, всички тимове скачаха против нас и пускаха заявления за съдийство и подпиране. От на следващия ден ще е наш ред. Лично аз ще приготвя видеото от през днешния ден. Съдийството в България е на доста ниско равнище и това пречи за развиването на баскетбола. Не споделям, че някой е отговорен и че е свирил неприятно. Трябва да се вземат съществени решения. Не може в Балканската лига да се свири съвършено, а тук в съвсем всеки мач да има такива неща. Аз проследявам всичко и знам защо става въпрос. Трябва да се вземат ограничения. Всички чакаха Левски да е срутен, само че той не е. Сега някои хора желаят да смачкат Левски, само че няма кой да го смачка. 

Не съм прочувствен, тъй като това от дълго време го мисля. Просто през днешния ден беше денят, в който трябваше да го кажа. Критерият не е идентичен. Не може в единия мач да играем твърдо, а в другия - меко. Трябва да има някакъв аршин. Играем твърдо, пускаме контакти - окей. Аз какво да им обясня вътре в съблекалнята. Може би някои хора се усещат наранени, само че нещата просто не може да не престават по този начин. За да си оправим баскетбола, би трябвало да си оправим съдийството. Това е мое персонално мнение на база опита ми към този момент 25 години в баскетбола ", съобщи Ангелов.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР