Старши треньорът на Хофенхайм Алфред Шройдер е бил освободен от

...
Старши треньорът на Хофенхайм Алфред Шройдер е бил освободен от
Коментари Харесай

Изненадващо треньорско уволнение в Бундеслигата

Старши треньорът на Хофенхайм Алфред Шройдер е бил освободен от длъжността си, оповестиха публично от клуба. Заедно с него е уволнен и брат му Дик Шройдер, който беше негов помощник. Новината идва изненадващо, поради обстоятелството, че Хофенхайм се намира на 7-та позиция в класирането и се бори за присъединяване в Лига Европа през идващия сезон.

“Сегашният треньорски екип към Матиас Калтенбах, Михаел Рехнер и Тимо Грос ще бъде допълнен от Марсел Рап и някогашния футболист на Хофенхайм Кай Хердлинг”, се добавя още в изказването. Те ще водят отбора до края на шампионата.

Шрьодер застана отпред на тима по-рано през този сезон, като дойде от Аякс и размени някогашният ментор Юлиан Нaгелсман. Един от шефовете на клуба Александър Розен даде обяснение към аргументите за скорошната разлъка с наставника: “Бяхме на разнообразни отзиви по значими въпроси, тъй че съдействие до края на сезона ще бъде безсмислено”.

#TSG Hoffenheim and Alfred Schreuder have ended their collaboration.

The club came to an agreement with the 47 year old to terminate his contract with immediate effect. pic.twitter.com/bQBQXmYUoF
— TSG Hoffenheim EN (@achtzehn99_en) June 9, 2020
“Акцентът на работата на треньорския щаб бе по-нататъшното развиване на тима както през този, по този начин и през идващия сезон. Когато станеше дума за обмисляне на бъдещето, наранено не на последно място и от рецесията с ковид, имахме разлики във връзка с организацията в клуба, както и в планирането на по-нататъшните общи пътища”, добавя още Розен.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР