Старши треньорът на Гърция Ангелос Анастасиадис е поставен под огромно

...
Старши треньорът на Гърция Ангелос Анастасиадис е поставен под огромно
Коментари Харесай

Напрежение в Гърция след загубата от Армения

Старши треньорът на Гърция Ангелос Анастасиадис е подложен под голямо напрежение, откакто във вторник елините позволиха втора поредна домакинска загуба, отстъпвайки този път с 2:3 пред Армения. Три дни преди този момент Гърция загуби вкъщи с 0:3 от Италия и след четири кръга в квалификациите за Евро 2020 има едвам 4 точки, като заема четвърта позиция - на 8 зад водача Италия и на 5 зад втория Финландия.

"Бих желал да се извиня и да понеса моята част от отговорността за този резултат ", съобщи вицепрезидентът на Гръцката футболна федерация Никос Вакалис. "Преди тези два мача мислех, че Анастасиадис е единственият, който може да съживи този тим на Гърция, само че всеки е съден съгласно резултатите, които реализира ", сподели още Вакалис.

Анастасиадис бе назначен отпред на националния отбор през октомври 2018 година след освобождението на германеца Михаел Скибе поради слаби резултати в Лигата на нациите. Капитанът на националния отбор Сократис Папастатопулос сподели, че се извинява от името на всички играчи в отбора и те поемат виновността за загубата от Армения.

"Може би част от играчите са прекомерно млади или не са задоволително опитни. Може би не всички в състава имат нужната класа, с цел да играят за националния тим и включително може би влизам и аз. С такава игра не заслужаваме да се класираме. Нуждаем се от промени ", сподели бранителят на Арсенал.

Самият треньор обаче не вижда аргументи да напуща поста си, макар загубите. "Защо да напущам? Не виждам причина за това! ", сподели след мача Анастасиадис. "Аз съм доста удовлетворен от представянето на тима, само че в това време отчаян от резултата. Вярвам, че ще успеем да се класираме за европейското състезание. Не съм от хората, които се предават. Ако господин Папастатопулос не има вяра, че това ще стане, не виждам причина той да остава в тима. Не сме се отказали. Все още имаме 6 мача и 18 точки за взимане. Не знам какво значи да се предадеш ", съобщи старши треньорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР