Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 - Тодор Янчев разкри

...
Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 - Тодор Янчев разкри
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Незабравим мач за мен е ЦСКА - Блекбърн 3:3!

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 - Тодор Янчев разкри какво е да си млад треньор в България и какви са най-големите компликации в една специалност, която изисква ежедневни старания. Янчев се върна и обратно във времето, като си напомни дуелите сред ЦСКА и Блекбърн през 2002 година

" Със сигурност е плюс това, когато си играл на високо равнище. Имам опита като състезател и като помощник-треньор. По-импулсивен бях на терена, в този момент в профил би трябвало да бъдем по-сдържани. Все отново би трябвало да даваме образец, с цел да има феърплей и на терена, тъй че доста е значимо държанието на треньора край тъчлинията. Когато си на терена, си основно настоящо лице и можеш да влияеш на съответна обстановка, до момента в който ние извън можем единствено да ръкомахаме, да подсказваме, само че не и да се намесваме. Да, уязвимост са ми отбранителните халфове, тъй като съм играл на тази позиция. Доста сломявам нещата през моята призма. Затова съм и по-взискателен към тях. Искам да засилим експанзията в тези позиции, тъй че има върху какво да работим.

Със Стойчо Младенов сме си коментирали, че е съумявал даже в тимове, които на пръв взор наподобяват лимитирани, той да извлече максимума от тези играчи и моментната сплав, която има в съблекалнята. Той постоянно се е борил за първите места, с помощта на това. Понякога разясняваме дадени обстановки. Той споделя какво му е направило усещане, аз споделям моето мнение. Той е в клуба, той е действен шеф и аз почитам неговото мнение.

Кой дуел остава паметен ли? Може би лудата вечер с Блекбърн. Завършихме 3:3 в София и там играхме добре, само че в София в действителност беше шеметна вечер и малко не ни доближи да създадем чудото. Искам тимът ми да се бори от първата до последната минута. Това беше и моят жанр като състезател. Не разделям отбора на бранители и нападатели, желая всички да работят в двете етапи на играта, както в офанзива, по този начин и в отбрана. Това е доста значимо. Искам моят тим да бъде тим с темперамент. В треньорството би трябвало всяка седмица да се доказваш, не можеш да разчиташ на това, което си бил. Дали си млад или на години влизаш в една атмосфера, която е много характерна. Трябва да бъдеш предан на треньорството. Не е като да бъдеш състезател, радикално друго е ", съобщи Тодор Янчев пред Българска национална телевизия.
 Стойчо Младенов: Място в евротурнирите е изцяло постижима цел
Стойчо Младенов: Място в евротурнирите е изцяло постижима цел

" Предстоят ни обаче много сложни мачове "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР