Старши треньорът на Етър Петко Петков напуска поста си. Преди

...
Старши треньорът на Етър Петко Петков напуска поста си. Преди
Коментари Харесай

Трус в Етър, треньорът си тръгна и заяви: Напускам, защото затъвам надолу

Старши треньорът на Етър Петко Петков напуща поста си. Преди минути той уведоми управлението на клуба за решението си, след което събра футболистите, с цел да се сбогува с тях. Петко Петков даде изявление за „ Велико Търново спорт”, в което изясни претекстовете за решението си.

– Г-н Петков, какви са претекстовете за това решение?


– Имам чувството, че нямам задоволително поддръжка. Аз не съм човек, който оставя каруцата в калта. Но сега имам възприятието, че аз блъскам каруцата, само че тя освен не помръдва, а аз последователно тъна надолу. Може би калта ми е към този момент до шията.

Откакто съм в „ Етър”, в този момент за трети път започвам да върша тим. Първият беше след нова година, вторият след пандемията, в този момент е третият. Селекцията се забави, тъй като играчите мъчно желаят да дойдат при изискванията, които им предлагаме. Но не това е повода. Конкретно – през днешния ден водихме договаряния с един състезател, само че управлението отхвърли да подпише контракта за привличането му с предтекст, че чака Управителния съвет на клуба. Аз готвех този състезател да бъде главен футболист за мача с „ Монтана”, защото мисля, че тимът има потребност от още играчи, защото ни напуснаха много положителни футболисти. Свещеното право на треньора е да прави селекцията и откакто това се случи, просто не мога да оказа помощ на „ Етър” по никакъв метод. Това изказване го давам поради хората, които скандираха името ми на стадиона даже и след последния мач и загубата от „ Черно море”. Тези хора имат право да знаят каква е истината и заслужават по-добър тим!

– Какво е тъкмо Вашето решение?


– Напускам „ Етър”, защото по метода, по който се случват нещата, аз не мога да изградя тима, който желая .

– Уведомихте ли управлението?


– Да, уведомил съм ги. Официално от през днешния ден излизам в болничен във връзка със здравословното положение на татко ми. След 10 дни ще си разтрогна контракта, моето предпочитание е по взаимно единодушие.

– Имаше ли някаква реакция?


– Опитаха се част от управлението да ме разубедят, само че това е решението ми. Аз не съм нерешителен човек, в никакъв случай не съм бягал от отговорност, само че и имам задоволително достолепие да си потегли сега, в който не мога да бъда повече потребен.

– Вие съобщихте към този момент и на играчите, по какъв начин реагираха те?


– Да, споделих им на момчетата, благодарих им за взаимната работа до момента и им пожелах триумф в идващите мачове. На никого не му е прелестно от такива раздели, много хора преподписаха договорите си поради мен, само че аз желая да бъда свестен вярно. Имам достолепие и не мога да прескоча някои от моите правила.

– Някои може да кажат, че като вижда, че тимът не върви, треньорът желае да си тръгне. Според други обаче при няколко следващи загуби ще го отнесе треньорът, без да има директната вина…


– Нормалното във футбола е треньорът да носи отговорност за резултатите. Но и да прави селекцията, да слага условия да работи. Истината е, че от два месеца съм като бавачка, която би трябвало да върви и стимулира играчите. Има си проблеми, забавяния, само че в този момент не желая да приказвам на тази тематика.

– Но Вие самичък казахте, че чакате с вяра Общото заседание и новия Управителен съвет, а то е единствено след три дни. Няма ли възможност нещата да се подобрят?


– Откакто съм тук, непрекъснато чакаме нещо да се случи. С вяра чакахме и Управителния съвет. Ако има някакво усъвършенстване, в случай че има хора, които желаят да оказват помощ на „ Етър”, дано се свържат с мен и да беседваме дали мога да продължа работата си тук. Но сега това е моето решение.

Благодаря на публиката и на почитателите! Искам да благодаря на тези хора, само че и тя ме подтикна да взема това тежко решение. Защото не може зад тила ти да има хора, които ти имат доверие и скандират името ти, а ти да ги заблуждаваш, че можеш да свършиш дадена работа. Аз нося отговорност и пред тях и съм човек с достолепие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР