Старши треньорът на Дунав Малин Орачев говори пред медиите преди

...
Старши треньорът на Дунав Малин Орачев говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Национал на България аут за Дунав срещу Лудогорец - Орачев: Искахме Иса, но той ни излъга

Старши треньорът на Дунав Малин Орачев приказва пред медиите преди срещата от 7-ия кръг на Първа професионална лига против Лудогорец. “Драконите” гостуват на първенците в неделя, 2 септември от 21.00 часа на стадион “Лудогорец Арена”.

“Излизаме против един от грандовете в нашето състезание. Надявам се да не допуснем грешките, които допуснахме против ЦСКА. Не би трябвало да излизаме прекомерно респектирани от тима на Лудогорец. Напротив, би трябвало да покажем храброст и качествата, които имаме”, стартира експертът.

“Съперникът ни сподели в последните си мачове, че навлиза в добра форма. Наистина, ще ни бъде мъчно, само че пък ние ще се борим и раздаваме. Естествено мечтаем да спечелим нещо от този мач - точки”, добави наставникът на Дунав.

Той разкри и на кого няма да може да разчита в срещата с първенците: “Светослав Ковачев няма да играе против Лудогорец, тъй като е такава ангажимента с тях. Няма да мога да разгадавам на Божидар Васев, който е с гнойна ангина цяла седмица, а Преслав Петров и Глаусио Да Силва са контузени. Затова имаме нови момчета, които са подготвени да влязат и да оказват помощ. Ще разчитаме на тях, във всеки един мач ще получават късмет, ще интегрираме в тима. Всички нови футболисти са в групата. Менса и Бен Еша се показват доста добре в тренировките. Те ще получат повече време в контролите, които ще изиграем в паузата на шампионата.”

“Лудогорец направиха доста мощен мач против Торпедо (Кутаиси). Съмнявам се да пестят сили срeщу нас, тъй като следва пауза в шампионата. Мачът им с нас е доста значим за тях, тъй като няма да желаят да позволяват повече неточности. След доста добър мач, по принцип следва по-слаб. Дано мачът им против Дунав да е слабият и ние да имаме късмет”, продължи Орачев.

“Повиквателната на Светослав Ковачев за представителния отбор на България може единствено да ни радва. Въпреки, че е преотстъпен от Лудогорец, той е извикан от Дунав. Това е авторитет за нашия клуб. Младо и надарено момче като него заслужава такова внимание”, безапелационен бе старши треньорът на “драконите”.

Той описа и по какъв начин се е стигнало до раздялата с Христо Лемперов: “Той не съумя да се наложи, взехме още един десен бек и преценихме, че за него е по-добре да си откри тим, в който да играе. Това е единствената причина и решението го взехме двамата с него.”

“Засега няма да привличаме нови играчи. Каквото сме взели - това е. Ако естествено не се получи някаква екстрена обстановка. Това, ще е групата, с която ще играем. На Исмаил Иса възлагахме доста очаквания, само че той не се обади. Имахме спогодба с него да стартира подготовка с нас и в случай че си откри тим в чужбина да си тръгне. След това стартира да ни лъже, че ще пристигна. Сега няма тим и мъчно ще си откри подобен, защото не е водил подготовка”, показа Орачев.

“Глаусио Да Силва влиза в нужната форма с всяка подготовка, и с всеки мач. Но за жалост преди два дни се контузи. Предполагам контузията му не е сериозна. Днес ще мине обстойни прегледи и тогава ще се разбере”, сподели още експертът.

Старши треньорът на Дунав засегна и тематиката за юношите: “Аз доста обичам да работя с млади футболисти, само че те към момента нямат равнище за Първа лига. Когато се изискват резултати е по този начин. А и за младите момчета е доста значимо да играят. Преходът от младежки към мъжки футбол е доста сложен. Когато не играеш, а единствено тренираш е доста мъчно да покажеш какво можеш. Сега когато играят във “В” група ще свикнат с мъжкия футбол, след година-две ще са подготвени. Преотстъпени в Академик (Свищов) наши юноши ги следим непрестанно.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР