Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде интервю пред

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде интервю пред
Коментари Харесай

Валентич: Познавам дербитата, играл съм много такива в моя град

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде изявление пред Botev Media преди дербито с Локомотив (Пловдив).
 Тодор Неделев: В дербито няма любимец! Силите са изравнени Тодор Неделев: В дербито няма любимец! Силите са изравнени
- Ботев изигра добър мач против Арда, последван от слаб мач против Берое. На какво отдавате тази разлика в представянето?

Първите два мача от полусезона бяха гостувания. Винаги се играе мъчно в такива мачове.

В мача с Арда имахме два интервала, един през първото и един през второто полувреме, когато играхме доста добре, както желаеме, както упражняваме и какъвто е нашият жанр. И когато отбелязахме два гола, само че също по този начин в нашия разбор дадохме 200% късмет на Арда.

Не е елементарно при започване на сезона. Не е елементарно на тежък терен. Но съм благополучен, че за повторно печелим на открито и взимаме 3 точки.

Мачът против Берое, когато дойдохме на стадиона и видях хубавия терен, си споделих: " Най-накрая ще можем да играем както желаеме ".

И когато видях какъв брой наши почитатели са пристигнали, желаех просто да заставам и да се любувам. И изиграхме ужасяващ мач. Какви са аргументите? Когато анализирахме, открихме три вероятни аргументи.

Първата - мачът беше с доста ранен начален час. Не беше като формален мач. Футболистите стават в 9, закусват, имаме среща и отиват на стадиона. Такъв мач не е добре, не е добре и за Берое. Беше мач с равностойна игра и без доста шансове.

И втората причина е извънредно топлото за сезона време. Телата ни не са готови за такова време. И третата причина е, че футболистите може би са мислили за идващия мач - против Локо. И сме говорили за това, че когато имаме мач, мислим единствено за него.

Щастлив съм, че взехме точка. 4 точки от първите два мача не е зле.

Да, можехме да играем по-добре и би трябвало да играем по-добре.
 Реда Рабей пред Sportal.bg: Считаме се за любимец в дербито Реда Рабей пред Sportal.bg: Считаме се за любимец в дербито
- Какво е първото Ви усещане от последните две нови попълнения – Саид Хамулич и Джак Лейн?

Взехме двама млади офанзивни играчи с разнообразни качества и друг жанр на игра. Саид е от холандската школа, типична деветка. Има нюх за гол и може да означи от всякаква позиция. Както с крайник, по този начин и с глава, мощен нападател е. Джак Лане е рисково бърз със завършващ удар с едно допиране. Направиха няколко тренировки с нас и на последната демонстрираха самостоятелни качества.

- Какви са упованията Ви за дербито с Локомотив?

Дербито е дерби. Вече имам опит с един мач против Локо преди н яколко месеца. Същото е и с множеството от играчите. Това е мач с доста страсти, който може да се повлияе от една неточност. Мач, който всеки чака с неспокойствие, само че не е елементарно, тъй като играчите от двата тима знаят какъв брой е значим за почитателите. Това, което желая, е играчите да се любуват. Да пренесат силата от трибуните на терена. Този мач постоянно е 50 на 50 без значение кой къде е в класирането. Една неточност може да го реши. Просто желая моят тим да се любува и да играе както тренира. Нашият жанр е да се играе преса на дълги шпации, само че даже когато попаднем в дълбока отбрана, би трябвало да се поддържа настъпателност. В този случай експанзията посредством грешките им, а не посредством доста свободни удари. Локо е добър тим в доста аспекти, има положителни нападатели. Има уинг бек, който може да прави доста положителни подавания.

Ние приготвяме нашите играчи физически да играят нападателна отбрана и високоинтензивна игра.

Нашият късмет е да играем по този начин против Локо, тъй като при мудна игра те имат повече шансове. Това е от нашия разбор. Но в никакъв случай не се знае. Аз чакам нападателна игра без нелепости и картони. Трябва да знаят, че сме тук, с цел да представим клуба си и почитателите.

Познавам дербитата, играл съм доста такива в моя град. Най- хубавото е, когато видиш почитателите при започване на мача. Това е най-хубавото възприятие, когато играеш дерби. Когато аз играех, просто си мислех за почитателите. И желаех да направя тях щастливи, а клуба и фамилията си - горди.

- Ботев получи страхотна поддръжка от почитателите против Арда и Берое. Какво бихте им споделили преди мача с Локомотив?

Вече повече година виждам и чувам истории за нашите почитатели. И когато ги видях на мача с Арда и изключително с Берое, съм толкоз горделив. Много съм горделив и фантазията ми е да продължим да бъдем едно цяло.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР