Старши треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич заговори за оставане

...
Старши треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич заговори за оставане
Коментари Харесай

Валентич заговори за оставане в Ботев Пд

Старши треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич заприказва за оставане в " Коматево ". Босненецът е пред уволняване поради трите загуби от началото на сезона, а бъдещето му ще стане ясно в петък. Часове по-рано " канарите " гостуват на АПОЕЛ в Никозия в реванш от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите.

" Трябва да вършим разлика сред двата мача. АПОЕЛ желае да стигне до груповата фаза на Лигата на конференциите. Те направиха няколко доста мощни прехвърлянето това лято. Ако покажем същата експанзия и интензитет както в първия мач, сигурен съм, че имаме шансове да се върнем в Пловдив с добър резултат ", съобщи Валентич.

" В първия мач в София видях футбола, който желая да виждам от Ботев. Важно е и каква ще е реакцията на футболистите и по какъв начин се усещат те, а те са щастливи и не престават да работят. Не чакахме да стартираме сезона по този метод, само че ние не би трябвало да се концентрираме в тренировките и да работим. Тук виновност имам и аз, тъй като не чаках да стартираме сезона по този начин. Смятам, че дружно можем да излезем от сложната обстановка. Мачът против АПОЕЛ е късмет да обърнем отрицателния тренд.

При играчите няма смяна по отношение на предишния сезон. Във всеки един от тези мачове, които загубихме, ние не играхме толкоз зле. Също по този начин, случилото се с Тошко ни афектира съществено. На трансферния пазар също не успяхме да се оправим по най-хубавия метод. Това също е фактор, който също си споделя думата. Но ние би трябвало да сме сплотени и да работим ", съобщи още Валентич.

" Разбирам рецензиите против мен. Но не одобрявам да се подлагат на критика хората, с които работя, както и моите правила. Аз се обърнах към почитателите за пръв път, откогато съм тук. За мен най-съществен е тимът, футболистите и останалите хора, с които работя.

Сезонът е дълъг. Ние имаме повече от 30 мача. Независимо по какъв начин се представим в идния мач, сигурен съм, че последователно ще ставаме по-добри. В първите месеци след началото на ковид доста хора ни подлагаха на критика. Това си е тяхно решение. Ако желаят може да поддържат Ботев, в случай че не желаят не го поддържат. Аз даже да не съм треньор на Ботев, отново ще поддържам Ботев, тъй като един път станал от Ботев, вечно оставам от Ботев. Така съм привикнал да работя ", заключи Валентич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР