Старши треньорът на Берое Александър Томаш призова в първия учебен

...
Старши треньорът на Берое Александър Томаш призова в първия учебен
Коментари Харесай

Томаш: Трябва да обърнем повече внимание към спорта сред децата - Първа лига



Старши треньорът на Берое Александър Томаш прикани в първия образователен ден да се обърне повече внимание към спорта измежду децата.

– Г-н Томаш, през днешния ден за седма поредна година първият образователен ден в Стара Загора е почетен от Берое с дарове за всеки първолак. Какво е вашето отношение към този специфичен ден за всяко дете?

– Една прелестна самодейност на Берое към този момент в седма поредна година да участваме в най-важния ден за първокласниците. Правим го, тъй като спортът учи, спортът е метод на живот и основава дисциплинираност. За страдание тази година за пръв път футболистите няма да могат да дадат персонално подаръците на първолаците, само че въпреки всичко имаме мач. Неща, които също са значими за нас. Затова обаче се опитваме да компенсираме с повече дарове, да ги ангажираме повече със спорт, с цел да могат децата, учебното заведение и спортът да вървят ръка за ръка. Тази година, с изключение на обичайните тетрадки за всеки първокласник подарихме и по две топки на всяка паралелка от първи клас.

– Какво е мнението ви за спорта в учебно заведение и доколко е развъртян той, съгласно вас?

– Мисля, че може и още повече, само че виждам, че има прогрес в последните 6-7 години. Напредък в учебните заведения, които отделят повече часове, в които се практикува какъвто и да е тип спорт. Това е доста значимо за здравето на нашите деца.

– Напоследък много се приказва за затлъстяване измежду децата и отчуждаването им от спортуването. Какво е вашето отношение към казуса и какви препоръки бихте дали?

– През последната седмица се срещнах с много стряскащи данни, които демонстрират, че България е на последно място в Европейския съюз по ангажирани хора в спорта. Независимо какъв тип – дали професионален или аматьорски. Това демонстрира, че през миналата година има ужасно доста хора, които са имали сърдечни проблеми. Мисля, че би трябвало да се обърне повече внимание и то от родителите, които да дадат образец със спортуване. В почивните дни, с разходки или както е комфортно. Има доста занимания към този момент, само че една от аргументите за казуса е, че в този свят, в който живеем се разви ужасно доста технологически и безусловно всички неща са елементарно налични – можеш да пазаруваш от у дома, да работиш от у дома. Това е проблем, на който би трябвало да се обърне много внимание. Аз се веселя, че Берое е съпричастен, демонстрира и дава образец по какъв начин би трябвало да се отнасяме с нашите деца, тъй като те са бъдещето на България. Затова взехме решение да подарим и топките, с които се надяваме, че децата ще спортуват още повече и с по-голямо наслаждение.

– Какви са пожеланията ви към всички възпитаници в Стара Загора и България, несъмнено?

– Преди всичко да бъдат здрави. Убеден съм, че всеки един родител желае детето му да може да счита и чете. Когато не се получава да не бъдат толкоз уплашени и не им се карат доста. Да обръщат повече внимание на спорта, тъй като отново споделям – спортът е метод на живот, калява доста, основава дисциплинираност, учи всеки един човек на самокритика и дава доста във всяко отношение. Спортът е здраве!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР